Yürek yakan bir hikaye

Güncelleme Tarihi:

Yürek yakan bir hikaye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 13:11

14 yaşında evlendirildi, 27 yaşında kredi kartı yüzünden yuvası dağıldı, şimdi de çocukları kaçırıldı...

ERZURUM'da 14 yaşındayken görücü usulüyle evlendirildiği pazarlamacı 43 yaşındaki Gürsel Salık'tan 4 çocuğu olan 27 yaşındaki Gamze Salık’ın yuvasını, kredi kartı borçları dağıttı. Gürsel Salık, 3 yıl önce kredi kartı borçları yüzünden sürekli dövdüğü ve çocuklarıyla birlikte sokakta kalmalarına neden olduğu eşine bu Ramazanın ilk günü yine darbe vurdu. 3 yıl sonra ortaya çıkıp boşanmak istediğini söyleyen Gürsel Salık, gezdirme bahanesiyle yanına aldığı erkek ikizlerle birlikte ortadan kayboldu. 2 kızıyla ne yapacağını şaşıran Gamze Salık, “Yavrularımı istiyorum” diye gözyaşı döktü.

Bir yardım derneğinin kiraladığı evde iki kızıyla birlikte yaşayan Gamze Salık, kredi kartı yüzünden parçalanan ailesinin ardından sürekli gözyaşı döküyor. Önceleleri kurduğu yuvasında mutlu olan Gamze Salık, düğününden bir yıl sonra da eşinin memleketi Malatya'ya taşındı. 12 yaşındaki Ceylan, 9 yaşındaki ikizleri Yarkın ve Yekta ila 8 yaşındaki Melisa adında 4 çocuk dünyaya getiren Gamze Salık'ın eşi bir tekstil fabrikasında işçi Gürsel Salık, 3 yıl önce kredi kartlarına bütçesini aşan miktarda borç yaptı. Kredi kartlarını ödemekte zorlanınca evine ve iş yerine haciz giden Gürsel Salık, borçlarını ödeyemedi. Bunalıma giren Gürsel Salık, eşine ve çocuklarına şiddet uygulamaya başladı. Ev kirasını ödeyemeyince sokakta kalan Gamze Salık, 4 çocuğuyla birlikte baba evinin olduğu Erzurum’a döndü. Bir yardım derneğinin kiraladığı eve sığınan Gamze Salık, çocuklarıyla birlikte komşularının destekleri sayesinde geçinmeye başladı.

Ramazan ayının ilk günü Erzurum’a gelen Gürsel Salık bu evliliğin sürmeyeceğini beliterek eşinden boşanmak istediğini söyledi. İkiz erkek çocuklarını gezdirmek amacıyla evden çıkan Gürsel Salık, bir daha geri dönmeyerek anne Gamze’yi bir kez daha yıktı. Eşinden şimdilik şikayetçi olmadığını, vicdanına sığındığını söyleyen Gamze Salık, çocuklarının elbiselerine sarılarak ağladı, şunları söyledi:

“Çocukluğumu, gençliğimi yaşayamadan ailemin baskısıyla evlendirildim. Tüm zorlukları aşıp yuvama dört elle sarılmıştım ki eşimin kredi kartı borçları, mutluluğumuzu parçaladı. Büyük bir sıkıntı içine düşen eşim her gece beni ve çocuklarımı dövmeye başladı. 10 bin YTL’ye yakın kredi kartı borcu yüzünden haciz geldi. O da çareyi kaçmakta buldu. 3 yıl yüzünü görediğim eşim bu ramazanın ilk günü eve geldi. Çocukları benden almak isteyince karşı çıktım. O da iki oğlumu alıp gezdirmeye götürdü ve bir daha görünmedi. Çocuklarım beni telefonla arayıp ‘anne bizi kurtar’ diye yalvarıyor. Çaresizlik içindeyim. Kocam kötü bir insan değildi. Onu kredi kartı borçları bu hale soktu. Şimdi kaybettiğim yuvamı yeniden kurmak istiyorum. Yeter ki çocuklarım anasız babasız kalmasın.”

Kardeşlerini ve babasını çok özlediğini belirten evin küçük kızı Melisa Salık, “Ağabeylerim ve babamı her gece rüyamda görüyorum. Arkadaşlarım babamı sorduğunda onlara cevap vermek istiyorum. Ne olur babacağım kardeşlerimi de al Erzurum’a gel. Seni bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!