Yüreğir'e 600 konut

Güncelleme Tarihi:

Yüreğire 600 konut
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 16:20

Yüreğir'e 600 konut

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde Atakent Mahallesi'ne 600 sosyal konut yapılacak.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan projenin dar gelirli vatandaşlara yönelik olacağını söyledi. Başkan Çelikcan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ve Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ile yapılan görüşmelerde projelerin kabul gördüğünü, konutların ihalesinin en kısa sürede yapılacağını açıkladı. Çelikcan şu bilgileri verdi:

"Yüreğir'e yeni ve modern konutlar kazandırmak, vatandaşlara uygun şartlarda konut edinmelerini sağlamanın yanı sıra ruhsatsız yapılaşmanın da önüne geçmek amacıyla 2+1 ve 3+1 olmak üzere yaklaşık 600 adet sosyal konut yapacağız. Atakent Mahallesi'ne yapılan temalı parkın yanına yapacağımız konutları uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza vereceğiz. Yapacağımız konutların içerisinde sosyal ve kültürel tesislerimiz de olacaktır."

HAVUTLU'YA 280 KONUT

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, ayrıca Havutlu Mahallesi'nde de bir çalışma yürütüldüğünü anlatarak "TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik 280 adet sosyal konut projesini başlatmış bulunmaktayız. Bununla ilgili yüklenici firmaya yer tahsisi yapıldı ve inşaatlar yakında başlayacaktır" dedi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!