Yüreğir'de Osmanlı defilesi

Güncelleme Tarihi:

Yüreğirde Osmanlı defilesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 16:20

Yüreğir'de Osmanlı defilesi

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi Kültürevleri'nde hazırlanan Osmanlı kıyafetleri defile ile sergilendi.
Kültürevlerindeki 90 branşta açılan yaklaşık 600 kursta üretilen ürünler Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde izlenime sunuldu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın evsahipliği yaptığı sergi ve defileyi Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve çok sayıda davetli izledi.
Başkan Çelikcan yaptığı konuşmada "Yüreğir Belediyesi Kültürevleri'nde üretilen Osmanlı Saray Esvapları'ndan oluşan, tahtta en uzun kalan padişahlarımız ve tarihte en etkili olan sultanlara ait 26 adet kaftanı izleyicilerin beğenisine sunduk. Tamamı kültürevlerimizde üretilen ürünler çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Çelikcan serginin 24 Mayıs'a kadar izlenime açık kalacağını kaydetti.
15 TEMMUZ HEYKELİ
Sergide ayrıca, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY örgütünün darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği direnç bir heykelle anlatıldı. Seramikten yapılan heykel, davetlilerin büyük ilgisini çekti. Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde resim eğitimi alan görme ve bedensel engelli vatandaşların çalışmaları da beğeniyle izlendi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!