Yunusemre'de 7 büfeye para cezası

Güncelleme Tarihi:

Yunusemrede 7 büfeye para cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 16:12

Yunusemre'de 7 büfeye para cezası

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi, ilçedeki okulların çevresindeki büfelerde yaptığı denetimde, ruhsat ve hijyen kurallarına uymayan 7 işletmeye toplam 1540 lira para cezası kesti.

Yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte Yunusemre Belediyesi, ilçedeki okul çevrelerindeki büfelere ve seyyar satıcılara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Yunusemre Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçede okul çevresinde bulunun 32 büfede, hijyen ve ruhsat denetimi yapıldı. Hijyen kurallarına uymayan 7 büfeye toplam 1540 lira para cezası kesildi. Okul çevrelerinde seyyar satıcılara da göz açtırmayan zabıta ekipleri, sağlıksız gıda ürünü satan 2 seyyar satıcının tezgahına el koydu.

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, "Zabıta Müdürlüğü olarak okul önlerinde ve çevresinde gerekli önlemleri alıyoruz. Okul çevrelerinde yaptığımız büfe denetimlerinde ruhsatı olmayan ve hijyen açısından kötü olan işyerlerine gereken cezai işlem neyse uyguluyoruz. Bu konuda tavizimiz yok. Öğrencilerimizin daha sağlıklı beslenmesi yönünde alışveriş yaptıkları yerlerin temizliği yönünde elimizden geleni yapıyoruz. Bu konu ile ilgili velilerimizi, öğretmenlerimizi her konuda bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!