Yunusemre'de 22 bin fidan üreticiyle buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Yunusemrede 22 bin fidan üreticiyle buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2018 13:47

Yunusemre'de 22 bin fidan üreticiyle buluşacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi, kırsal mahallerdeki üreticileri desteklemek amacıyla çeşitli türlerde toplam 22 bin fidanın dağıtımına başladı.

Yunusemre Belediyesi, 4 yıldır ilçedeki kırsal mahallelerde sürdürdüğü, gelir getirici fidan dağıtımına bu yıl da devam etti. Bu yılki fidan dağıtımı için kırsal Üçpınar Mahallesi'nde düzenlenen törene AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdar Mersinli, Yunusemre Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Mehmet Ata ve daire müdürleri katıldı.

4 YILDA 100 BİN FİDAN ÜRETİCİLE BULUŞTU

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, göreve başladıkları 4 yıllık süre içerisinde özellikle kırsal mahalledeki üreticileri desteklemek amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını, gelir getirici fidan dağıtımının da bu çalışmalardan birisi olduğunu söyledi. Hedeflerinin kırsal mahalleleri kalkındırmak olduğunun altını çizen Başkan Çerçi, "4 yılda 100 bin fidanı yaklaşık 1500 üreticimiz ile buluşturduk. Geçtiğimiz yıl 200 üreticimize toplam 18 bin adet gelir getirici fidan dağıttık. Bu yıl ise 10 bin ceviz, 8 bin zeytin, 2 bin incir ve 2 bin badem fidanı olmak üzere toplam 22 bin fidanı üreticimiz ile buluşturacağız. Fidan almak isteyen üreticilerimizi belediyemize başvurmaya bekliyoruz. Başvurularımız başladı. Gerekli şartları taşıyan üreticilerimize fidanlarımızı dağıtacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Çerçi ve beraberindeki protokol üyeleri sembolik olarak 20 üreticiye toplam 100 fidan dağıttı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!