Yunusemre Belediyesi'nden taş tesisi

Güncelleme Tarihi:

Yunusemre Belediyesinden taş tesisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 19:06

Yunusemre Belediyesi'nden taş tesisi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi, Ege Bölgesi'nin en büyük taş üretim merkezi olacağı belirtilen tesisin temelini attı.

Emlakdere Mahallesi'nde 14 bin metrekare üzerine kurulacak taş üretim tesisi için temel atma töreni düzenlendi. Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi'nin yanı sıra Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, daire müdürleri ve vatandaşlar törene katıldı. Konuşma yapan Yunusemre Belediyesi Taş İşletmesi (YUNTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç Kaya, "Belediyemiz henüz yolun başındayken, çok önemli bir fabrika kurdu. O fabrika bize iki yıl hizmet etti. Belediyemizin ve Manisa'nın taş ihtiyacını karşıladı. Şimdi ise çıtayı yükseltiyoruz. Ege Bölgesi'nin hem üretim kapasitesi açısından hem de fabrika alanı açısından en büyük tesisinin temelini atmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi ise "Büyük bir yatırımın temelini atıyoruz. 14 bin metrekare imarlı bir alan. Burada ciddi bir çalışma yapıldı. Belediye ekiplerimiz burayı değerli bir hale getirdi. Çok büyük tesis olacak ve yörenin ihtiyacını karşılayacak. Buradan bir müjdeyi daha vermek istiyorum. Yuntdağı'nda çok değerli taşlar var. Bizim ecdadımız o taşları kullanarak, eserler yapmış. Ancak günümüzde bu eserleri yapanlar kalmadı. Biz tekrardan hayata geçireceğiz. Yuntdağı'nda da bu taşlar için bir işleme tesisi kurmak istiyoruz. Milyarca ton rezervimiz var. Bunları hem sanayimize hem mimarimize kazandırmamız lazım. Yunusemre Belediyesi'nin vizyonu geniş. Gelecek nesillere hizmet edeceğiz" dedi.

Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu da "Belediyemiz devletimizin kendisine sağladığı imkanları en güzel şekilde değerlendiren bir belediye. Çok büyük kurumların bile yapamadığı işlerin üstesinden gelen bir belediye. Eğitimden sağlığa, kültürel faaliyetlerden spor faaliyetlerine, imardan konut üretimine kadar pek çok alanda çalışmaları var. Bu çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Yeni bir belediye olmasına rağmen, çok büyük hizmetlere imza atıyorlar. Yunusemre ilçemiz de bu kadar büyük bir tesise layık. Türkiye'nin hızla büyüyen ilçelerinden birisiyiz. Önemli bir ihtiyacın bu tesisten karşılanacağını düşünüyorum. Tesisin ilçemize ve Manisa'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!