Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 12:47

Yunus Nadi Ödülleri 'Roman' dalında 'Faili Meçhul Öfke' ile Adnan Gerger'in olurken, Öykü dalında ödül Yekta Kopan ve Ayşegül Çelik arasında paylaştırıldı.

Bu yıl 64. düzenlenen ve 6 dalda 11 ödülün verildiği Yunus Nadi Ödülleri yarışmasına 332 başvuru yapılmıştı. İşte ödüller kazanan isimler:
Haberin Devamı

'Sosyal Bilimler Araştırması' dalında Dr. Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi ve Prof. Dr. Ahmet Mumcu'dan oluşan Seçici Kurul, ödülün "Mimar Kemalettin" adlı üç ciltlik araştırmanın editörleri olan Prof. Dr. Afife Batur, Prof. Dr. Yıldırım Yavuz ve Doç. Dr. Ali Cengizkan'a verilmesini kararlaştırdı.

'Roman' dalında Adnan Binyazar, Ahmet Cemal, Mehmet Eroğlu, Konur Ertop ve Tahsin Yücel'den oluşan Seçici Kurul, ödülün "Faili Meçhul Öfke" adlı yapıtı ile Adnan Gerger'e verilmesini benimsedi.

'Öykü' dalında Hikmet Altınkaynak, Metin Celâl, Cemil Kavukçu, Osman Şahin ve Celâl Üster'den oluşan Seçici Kurul, ödülü, Yekta Kopan'ın "Bir de Baktım Yoksun" adlı yapıtıyla, Ayşegül Çelik'in "Kâğıt Gemiler" adlı yapıtı arasında paylaştırdı.

Haberin Devamı

'Şiir' dalında, Ataol Behramoğlu, Prof. Dr. Cevat Çapan, Refik Durbaş, Muzaffer İlhan Erdost ve Doğan Hızlan'dan oluşan Seçici Kurul, ödülün "Türkülerde Gezer Adları" yapıtı ile Metin Demirtaş'a verilmesini kararlaştırdı.

'Karikatür' dalında Behiç Ak, Musa Kart, Kâmil Masaracı ve Tonguç Yaşar'dan oluşan Seçici Kurul, ödülün Ahmet Öztürklevent ve Muammer Olcay'ın yapıtları arasında paylaştırılmasını kararlaştırdı.

'Fotoğraf' dalında Hikmet Çetinkaya, İsa Çelik, Ara Güler, Paul McMillen ve İbrahim Yıldız'dan oluşan Seçici Kurul, ödülü, Sezgin Güvel ve Cem Turgay'ın yapıtları arasında paylaştırdı.

Ödüller, 7 Mayıs Cuma günü Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!