Yunanistan'ın Türkiye'ye geri göndereceği göçmenlerin ikinci kafilesi İzmir'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanın Türkiyeye geri göndereceği göçmenlerin ikinci kafilesi İzmire ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 07:44

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşma çerçevesinde, Yunanistan'ın Türkiye'ye geri göndereceği göçmenlerin ikinci kafilesi bugün İzmir'in Dikili ilçesine geldi. Göçmenler yola çıktığı sırada, Midilli'de sıcak dakikalar yaşandı. 45 Pakistanlıyı taşıyan bir feribot, Türkiye'ye gelmek üzere denize açılırken, bazı aktivistler iadeleri durdurmak için denize atladı.

Haberin Devamı

Kos ve Samos adalarından da 80 kişinin saat 10.00'da Türkiye'ye geri gönderilmesi bekleniyor.

Pazartesi günü Türkiye'ye 202 göçmen göndererek Brüksel ve Ankara arasındaki göçmen krizi anlaşmasını fiilen yürürlüğe sokan Yunanistan, yeni iade seferlerine ara verdiğini açıklamıştı.

Bu hafta içerisinde yüzlerce göçmenin daha Yunanistan'ın Midilli ve Sakız adalarından Türkiye'ye gönderilmesi planlanıyordu.

Midilli Adası'ndaki göçmenlerin de sınır dışı edilmeleri halinde intihar edeceklerini söylediği yönünde haberler geliyor.

Yardım gönüllüleri tarafından Guardian gazetesine ulaştırılan bir göçmen mektubunda, "Türkiye'ye gönderilmektense ölümü kabullenirim. Ölmek var dönmek yok. Bizi sınır dışı ederlerse hepimiz toplu olarak intihar edeceğiz" ifadeleri bulunuyor.

BM'NİN KAYGILARI SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Her ne kadar ilk göçmen kafilesi Pazartesi günü olaysız bir biçimde İzmir'in Dikili ilçesine getirilmiş olsa da, Birleşmiş Milletler'in (BM) kaygıları azalmış değil.

Pazartesi günü Türkiye'ye gelen göçmenlerin 66'sı Sakız Adası'ndan yola çıkmıştı. Bu göçmenlerin 13'ünün iltica başvurusu talebinde bulunduğu, ancak Yunan yetkililerin bu talepleri dikkate almayarak göçmenleri sınır dışı ettiği belirtilmişti.
Türkiye-AB anlaşması sadece iltica başvurusu yapmayan göçmenlerin iadesini kapsıyor.









 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!