Yunanistan’da FETÖ’cü askerler için karar günü

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’da FETÖ’cü askerler için karar günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 09:38

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 FETÖ'cü askerin Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceklerine dair karar bugün verilecek.

Haberin Devamı

Yunanistan’da yargıtay seviyesindeki Yüksek Mahkeme (Arios Pagos), 16 Temmuz’da askeri bir helikopter ile Dedağaç (Alesandrupolis) şehrine kaçan 2’si binbaşı, 4’ü yüzbaşı, 2’si de başçavuş, 8 FETÖ’cü askerin Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceklerine ilişkin kararını bugün açıklayacak. Yüksek Mahkeme’nin Binbaşı Ahmet Güzel, Binbaşı Gencay Böyük, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Uğur Uçan, Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, Yüzbaşı Feridun Çoban, Başçavuş Bilal Kurugül ve Başçavuş Mesut Fırat hakkında vereceği karar ile ilgili olarak dört ihtimal bulunuyor:  

* Türkiye’ye iade edilmeleri,

* İade edilmemeleri,

* Bazıları iade edilirken, bazılarının iade edilmemesi,

* Kararın bir süre için ertelenmesi.

İade edilmeleri kararı halinde, bunun Adalet Bakanı Stavros Kondonis tarafından da imzalanması gerekiyor. Kaçak askerler, Yüksek Mahkeme’nin arifesinde bile hakimleri etkilemek amacıyla Yunan medyasına “Buraya (Yunanistan’a) bizi kurtarmanız için geldik” dediler ve Türkiye’ye iade edilmemeleri halinde ya Yunanistan’da kalacaklarını ya da başka bir Avrupa ülkesine gideceklerini söylediler. Kaçak askerlerin iadesi ile ilgili adli süreçten ayrı olarak, iltica talepleri ile ilgili süreç de devam ediyor. Söz konusu süreç en erken mart ayı sonlarında tamamlanacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!