Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin sığınma talebi reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistana kaçan darbeci askerlerin sığınma talebi reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 13:24

15 Temmuz darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz darbeci askerden üçünün sığınma talebi reddedildi.

Haberin Devamı

Darbeci askerlerden üçünün Yunanistan'a sığınma talebi, siyasi iltica komisyonu tarafından reddedildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, kalan beş darbeci asker önümüzdeki hafta yeniden mülakata alınarak siyasi sığınma talepleri değerlendirilecek.

Darbecilerin sığınma taleplerinin kabul edilmemesi durumunda bir üst komisyona ve Yunan mahkemelerine itiraz edebilecekleri belirtildi.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na inen sekiz askerin rütbeleri sökülmüştü. Darbe girişimine katılan askerler Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Dedeağaç mahkemesi tarafından ülkeye yasa dışı yollardan girme suçundan ikişer ay tecilli hapis cezasına çarptırılan darbeciler gözaltında tutuldukları Ferecik Hapishanesi'nden güvenlik gerekçesiyle önce Kavala’ya, sonra da Atina yakınlarındaki bir kampa nakledilmişti.

Haberin Devamı

Mahkeme hapis cezasını üç yıl süreyle ertelemiş ve sığınma talebinde bulunan askerlerin bu talepleri sonuçlanıncaya kadar gözaltında tutulmalarına karar verilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!