Yunanistan sınır kapısında giriş çıkışlar durdu

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan sınır kapısında giriş çıkışlar durdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 12:37

Yunanistan'daki büyük eyleme çiftçiler de dahil oldu. Yunan çiftçilerin eylemi nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkışlar durdu.

Haberin Devamı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ın yaptığı açıklamada, komşu ülkedeki sınır kapılarında yaşayan çiftçi eyleminin İpsala'dan sonra Pazarkule Sınır Kapısı'ndan da geçişleri etkilediğini kaydetti.

Gece yarısı Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'nda başlatılan eylem nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışların tamamen durduğunu aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Yunanistan'da devam eden çiftçi eylemleri zaman zaman bizim sınır kapılarımızdaki geçişleri etkiliyor. Birkaç gün önce eylem nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'nda olumsuzluklar yaşanmıştı. Tır kuyrukları oluşmaya başlamıştı. Bu kuyruklar devam ediyor. İpsala Sınır Kapısı'nda tır kuyruğu 4 kilometreye ulaştı. Dün eylemciler Yunanistan'dan Türkiye'ye tır girişine izin verdikleri için oradaki kuyruk eridi ancak bizim taraftaki kuyruk devam ediyor. Pazarkule'deki giriş çıkışlara ise gece yarısından sonra izin verileceği bilgisini aldık. Ülkemizi de olumsuz etkileyen Yunanistan'daki çiftçi eylemlerinin ne zaman biteceği konusunda bir bilgimiz yok."

Haberin Devamı

Yunanistan'da, hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden çiftçiler eylemlerini sürdürüyor.


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!