Yunanistan maçı ne olur

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan maçı ne olur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 13:34

Gürcistan yenilgisini yorumlayan Hürriyet spor yazarları, 24 Mart'ta oynanacak EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçı için iyimser konuştu. Altan Tanrıkulu, Tugay'ın oynamasını eleştirirken, Korkut Göze, millilerin amatörce davranışlarına, İlhan Söyler de savunmanın göbeğindeki sıkıntıya dikkat çekti. Sadi Kemal Yaşar ise Tuncay Şanlı ile Arda Turan'ın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Haberin Devamı

İşte Hürriyet spor yazarlarının görüşleri:

ALTAN TANRIKULU: TUGAY'IN OYNAMASI YANLIŞ

"Milli Takım'ın sinirli hali sahaya yansıdı. Rakipten çok fazla faul yaptık. Bir de bizi sinirlendirecek bir oyun yapıları vardı. Topu bizim ayağımıza verip pres yapıyorlar, boş alan bırakmamaya özen gösteriyorlardı. Topu aldıklarında ise mümkün olduğu kadar çabuk oynayıp bizi az adamla yakaladılar. Milli Takım'da Tugay'ın oynaması bence yanlış. 6 ay önce "Gençleşme" diye bir politika izlerken şimdi Tugay'a dönüş yapıyoruz. Maçı kaybetmemizin bir sebebi de gol noktalarında son vuruş beceriksizliğimizdi. Arda ve Gökdeniz önemli fırsatları değerlendiremedi. Hakan Şükür'ü aradık, Tuncay iyi gününde değildi.

Bu maça bakarak Yunanistan ve Norveç maçları için karamsarlığa kapılmak doğru dolmaz. Onlar puan maçları olacak ve stratejisini iyi kurarsak istediğimizi alma şansımız hayli yüksek. Çünkü Yunanistan evinde G.Kore'ye yenildi. Onlar da hazır değil.

Haberin Devamı

Bir de görüldü ki Türkiye Ligleri'nin gerilimli ortamı Milli Takım'daki oyunculara yansımış durumda. Bu kadar çok rakiple ve hakemle uğraşılmaz. Bu kadar çok faul yapılmaz.."

İLHAN SÖYLER: GÖBEKTE SANCI VAR

"Milli takımın sıkıntısı olan Defans anlayışı devam ediyor. Fatih Terim'in harıl harıl aradığı defansın ortasında sancılar var. Yan toplarda yeteri kadar kademe anlayışı yok. Bir takımın anahtarı olan defans göbeğinde oynayan  Servet ve Aydın ikilisi kazandığı topları oyun kurulucularına servis yapmada zorlanıyor, gelişi güzel toplara vuruyorlar; orta alanda oyun kurmada zorlanıyor. Bunun arkasında gol yollarına zor buluyorlar. Bulduğun pozizyonlar yok mu var, ama değerlendirmesini bilmiyorsan takım zorlanır, oyundan kopar.   Yunanistan maçına kadar bu sıkıntıları Fatih Terim görmüştür. Elinde malzeme bol. Yunanistan deplanmanında oyun felsefesinde  değişimler yapar."

KORKUT GÖZE: KIZMAK YOK

"Millilerimiz özel maçlara uyum sağlamakta sıkıntılar yaşıyor. Gürcistan maçı da bunlardan biriydi. Norveç ve Yunanistan maçlarını böyle oynamayız. Buna inanıyorum. Ancak, millilerin pek önemsemediği bir maçta kırmızı karta yönelik duygusal davranışları, beni düşündürdü. Fatih Terim, işin taktiksel yönünü rakiplere göre en iyi şekilde sahaya yansıtacaktır. Ancak, millilerin de bu aşırı ve amatörce davranışlarından arınması gerekiyor. Gürcistan maçını unutalım. Çarşamba gecesi kızdığımız takımı, Norveç ve Yunanistan karşısında alkışlayacağız."

Sadi Kemal YAŞAR: ÖZEL MAÇ VAKASI
 
A Milli Takım'ın özel maçlardaki kronik hastalığı bir kez daha ortaya çıktı. Gürcistan karşısında iyi konsantre olamayan Fatih Terim'in öğrencileri, istediğini alamadı. Oyun planımızı iyi uygulayamadık, Türkiye gibi oynayamadık. Ama bu görüntü kimseyi endişelendirmemeli. Çünkü resmi maçlarda farklı oynuyoruz. Beni en çok hayal kırıklığına uğratan iki isim Tuncay Şanlı ile Arda Turan'dı. "Maç bitse de gitsek" havasındaydılar. Ligdeki kuraklık, milli maça da yansıdı.

Haberin Devamı

Yunanistan ve Norveç maçlarının havası farklı olacak. Fatih Terim'in takımına güvenmeliyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!