Yunanistan, Flistin için ayakta

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan, Flistin için ayakta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 00:00

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Atina'nın, "Gazze'de yüzlerce masum Filistinlinin yaşamını yitirmesine yol açan şiddet olaylarını kınadığını" söyledi. Polise karşı protesto gösterileriyle sarsılan Yunanistan'da şimdi de İsrail'e karşı protestolar hazırlanıyor.


Bakoyanni, söz konusu trajik gelişmeler nedeniyle Atina'nın oldukça endişeli olduğunu kaydettiği açıklamasında, "Hamas'ın roketlerinin, yeni bir şiddet zincirini ateşlediğini, İsrail'in bombalama ve hava saldırılarıyla verdiği orantısız yanıtın ise insanların hayatını kaybetmelerinin ve yaralanmalarının yanı sıra bölgedeki ümit ile barış beklentisine de zarar verdiğini" belirtti.

"Uluslararası ekonomik durgunluğun ortasında meydana gelen Orta Doğu'daki parlamanın ne şekilde olursa olsun önlenmesi gerektiğini" ifade eden Bakoyanni, "Uluslararası toplumun çok büyük sorumluluğu olduğunu, hareketsiz kalamayacağını, gerilimin giderilmesi için bir an önce girişimlerde bulunması gerektiğini" kaydetti.

"AB'nin de kendi üzerine düşen rolü üstlenmesi gerektiğini" söyleyen Bakoyanni, "Yunanistan'ın her türlü şiddeti ve terörü her daim kınadığını, bölgeye insani yardım göndermeye de hazır olduğunu" sözlerine ekledi.

Öte yandan başkent Atina'da Gazze'deki saldırıları protesto etmek amacıyla gösteriler yapılmasının planlandığı bildirildi. Yunan basın yayın organları, akşam üstü yapılması beklenen 3 ayrı gösteride protestocu grupların, İsrail ile ABD'nin Atina Büyükelçilikleri önünde toplanacaklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!