Yunan mitolojisi tanrıları PAÜ’de canlandı

Güncelleme Tarihi:

Yunan mitolojisi tanrıları PAÜ’de canlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 15:25

Denizli’nin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencileri, ödev kapsamındaki defilede, Yunan mitolojisi işledi. Yunan tanrılarının kıyafet tasarımlarının yer aldığı defile, ilgi çekti.

Haberin Devamı

PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencileri, heykel dersinde, öğretim üyeleri tarafından verilen ödev için, amfi tiyatroda antik çağ defilesi düzenledi. Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin izlediği defilede, yaklaşık 50 arkeoloji bölümü öğrencisinin tasarımları sergilendi. Gruplar halinde kıyafetleri oluşturan öğrenciler, eski Yunan mitolojisi tanrılarını işledi. Savaş tanrısı Athena, ölüm tanrısı Hades, aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit, baş tanrı Zeus PAÜ’de boy gösterdi. Tasarımlarıyla jürinin ve öğrencilerin karşısına çıkan öğrenciler, festival havasındaki defilede aynı zamanda eğlendi.  Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Özer, amaçlarının Denizli’deki antik kentlere dikkat çekmek olduğunu belirterek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Burada antik çağ kıyafet sergisi yaptık. Her yıl antik kentlerde yapıyorduk ancak bu yıl kampus içinde düzenledik. Arkeoloji bölümünde heykel dersi kapsamında yapıyoruz. Denizli’deki Laodikya, Hierapolis gibi antik kentlere dikkat çekmek istedik. Öğrenciler guruplar halinde çalışarak kendi tasarladıkları kıyafetleri sergilediler ve tanrıların isimlerini aldılar. Ödül not olarak onlara geri dönecek."

Yunan mitolojisi tanrıları PAÜ’de canlandı

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!