Yunan askerlerin cezası belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Yunan askerlerin cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 14:31

Sosyal medyada Arnavutluk bayrağını tasvir ederken çekilmiş fotoğrafları yayımlanan yedi Yunan askerine ikişer ay disiplin cezası verildi.

Haberin Devamı

Yunan medyasında yayımlanan haberlerde, Mesologgi acemi birliğinde, elleriyle Arnavutluk bayrağındaki kartal resmini tasvir ederken çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada yayımlanan erlere Yunan Ordu Komutanlığınca 50’şer gün disiplin cezası verildiği, daha sonra bu cezanın Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos tarafından 60 güne çıkarıldığı bildirildi.

Haberlerde, isimlerinden Arnavut asıllı olduklarının anlaşılan erlerin fotoğrafını çeken kişinin kimliği ve fotoğraf makinesinin ne şekilde birliğe sokulduğu konusunun askeri savcılık tarafından araştırıldığı belirtildi.

Yunan Ordu Komutanlığından yapılan açıklamada ise, “Elleriyle tipik olarak Arnavutluk bayrağını tasvir eden erlerin fotoğraflarının sosyal medyada yayımlanması ilgili idari soruşturma sonucunu dikkate alan Ordu Komutanı Alkiviadis Setefanis’in, yargı yetkisini sonuna kadar kullanarak bu erlere disiplin cezası verdiği, verilen cezaların daha sonra Savunma Bakanı Kammenos tarafından artırıldığı” ifade edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, yedi erin acemi birliğindeki eğitimleri tamamlanmasının ardından görev yapacakları birliklere gönderilmelerinde söz konusu olayın dikkate alınacağı kaydedildi. Yunan ordusunun yönetmeliklerine göre, disiplin cezası uygulanan erlerin askerliği uzuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!