GeriSeyahat Yunan adaları: Peki hangisi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yunan adaları: Peki hangisi?

Yunan adaları: Peki hangisi?

Yunan Adaları, dünya üzerinde, tarihin ve doğanın iç içe geçtiği en güzel yerlerden birisidir. Bu yazımızda, Yunan Adalarında nereleri görmeniz ve neler yapmanız gerektiğini bulabilirsiniz.

Çeşme'den 25 Dakika: Sakız Adası

Yunan adaları: Peki hangisi

800 yıllık açık hava müzesi kale köy Mesta, ortaçağdan fırlamış gibi duran, Ceneviz mimarisinin izlerini taşıyan ve Kristof Kolomb’un yaşamış olduğu rivayet edilen Pyrgi ve elbette keyifli koylarıyla Sakız Adası, Çeşme'den düzenlenen hızlı feribot seferleriyle 25, normal feribotlarla ise 50 dakika uzaklıkta.

 Gidello Öneriyor: Kişiye Özel Sakız Adası Paketi 

Hipokrat'ın Memleketi Kos Adası

Yunan adaları: Peki hangisi

Ada, tıp biliminin ortaya çıktığı topraklar olarak kabul edilir. Kos Adası'na yapacağınız bir ziyarette Antik Yunan Döneminden kalma hastane kalıntılarını ziyaret etmelisiniz. Bu kalıntılar, doktorların mesleğe başlamadan önce bugün dahi ismine yemin ettikleri Hipokrat'ın doktorluk ve eğitmenlik yaptığı hastanelerdir.

Ada, tarım bakımından da oldukça verimlidir. Dünyaca ünlü Kos Marulu burada yetişir. Ayrıca Kos'u çepeçevre saran plajlar da görülmeye değer.

Eğlencenin Başkenti Mykonos Adası

Yunan adaları: Peki hangisi

Mykonos, en çok turist çeken adalardan birisidir. En pahalı ve en lüks ada olarak da bilinir. Daha çok plajları ve gece hayatıyla ünlüdür. Masmavi Ege sularına nazır  bembeyaz evleri tam bir görsel şölen sunar. Dünyaca ünlü çıplaklar kampı da burada bulunur. Mykonos'ta ziyaret edilebilecek birçok kültürel destinasyonda vardır; Arkeoloji Müzesi, Kültür Müzesi, Deniz Müzesi ve Açık Hava Müzesi bunlardan sadece birkaçıdır.

Yunan Adalarının En Kadimi; Delos

Yunan adaları: Peki hangisi

Mykonos'a oldukça yakın olan Delos, Yunan Adalarına yapılacak bir turun olmazsa olmazlarındandır. Delos Adası, arkeoloji bakımından adaların en önemlisi sayılır. Yunan Mitolojisine göre Gece Işığı Tanrıçası Artemis ve Gün Işığı Tanrısı Apollo burada doğmuştur. Adanın güneş ışığını çok güzel alıyor olması, bu adayı ışık tanrılarının yurdu kılmıştır. Delos'a yapacağınız ziyarette mutlaka güneşin doğuşunu ve batışını izleyin.

Akdeniz Lezzetleri Naxos'ta Tadılır

Yunan adaları: Peki hangisi

Yunan Adalarının en büyüklerinden biri olan Naxos zeytin, peynir, turunçgil ve hayvancılıkta oldukça önemli bir bölgedir. Adayı ziyaret edenler, doğal Akdeniz sebzelerinden yapılan yemekleri mutlaka tatmalılar. Ada Antik Yunan Döneminden kalma birçok eseri barındırır. Arkeoloji Müzesi, Venedik Müzesi, Apollonas Heykeli ve tarihi kiliseleriyle turistler için tam bir cazibe merkezidir.

Hayatın Gece Başladığı Paros Adası

Yunan adaları: Peki hangisi

Diğer bütün Yunan Adalarında olduğu gibi Paros'ta da attığınız her adımda tarihin başka bir dönemine tanık oluyorsunuz. Antik dönemlerde mermeriyle meşhur olan Paros, Yunan Adaları içerisinde en güzel mermer heykelleri bulunduran adadır.

Paros aynı zamanda, bölgedeki en hareketli gece hayatının yaşandığı adalardan birisi olarak da bilinir.

Orta Çağ'dan Kalma Rodos

Yunan adaları: Peki hangisi

Rodos, Yunan Adaları turunun en önemli ayağıdır. Ada Antik Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma çok önemli tarihi eserleri ve müzeleri barındırır. Antik Yunan Döneminden günümüze ulaşmış Akropolis ve Apollon Tapınağı; Avrupa'nın en iyi korunmuş Orta Çağ şehirlerinden olan Eski Kent; tapınak şövalyelerinin ve Osmanlı askerlerinin yerleştiği Hora Mahallesi ve panaromik Rodos manzarasının izlenebileceği Lindos Antik Kenti, adada ziyaret edebileceğiniz sadece birkaçıdır.

Yunan Adaları'na gidiş ve vize hakkında öneri istiyorsanız ilgili yazımız şurada.

False