Sahrap SOYSAL

Yumurtalı irmik helvası

31 Ağustos 2011
Yağı orta boy bir teflon tencerede ve orta ısılı ateşte hafif kızdırın.

İrmiği yavaş yavaş tencereye aktarıp orta ısıdaki ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın. Karıştırmaya devam ederek en az 12-15 dakika kadar kavurun. (kavrulan irmiğin rengi sütlü kahverengi olmalıdır. İşin püf noktası budur.)
Bu arada bir kasede yumurta, şeker ve sütü çatalla iyice çırpın. Hazırladığınız bu yumurtalı sütlü karışımı kavrulan irmiğin üzerine azar azar ilave edip hızla karıştırıp ateşi kısın. Sonra da tencerenin kapağını kapatıp helvayı kısık ateşte, vakvaklamaya ve kaynayıp fokurdamaya başlayıncaya kadar 2 dakika pişirin.
Kaynayan helva artık suyunu çekmiş demektir ve bu aşamada ocaktan alınması gerekir. Ocaktan aldığınız helvayı 5 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen helvadan isterseniz yemek kaşığı yardımıyla parçalar alıp parçaları şekillendirin ve servise sunun. Ya da bir servis tabağına boşaltıp üzerlerine dondurma koyun. Üzerlerini ince çekilmiş yeşil fıstıkla süsleyin. İsterseniz bazı yörelerde olduğu gibi üzerine pekmez de gezdirebilirsiniz.
Not; Helvayı ocaktan aldığınızda sıcakken içine ½ su bardağı rendelenmiş dil peyniri katabilirsiniz. Lezzetini beğeneceksiniz.

Malzeme listesi

- 1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
- 1 su  bardağı dolusu irmik
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş yeşil fıstık

Yazarlar Ana Sayfa
HaberlerÖmer HalisdemirnusraEl kaideSuriyeosmanlıspornömme kajluuefa avrupa ligi