Yumurtalar barış için tokuşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Yumurtalar barış için tokuşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 21:57

Yumurtalar barış için tokuşturuldu

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), (DHA)- HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Karasunmanuk Ermeni Kilisesi'nde Hz. İsa'nın diriliş yortusu olan Paskalya Bayramı düzenlenen ayinle kutlandı. Paskalya Bayramı'nda yumurtalar barış için tokuşturuldu.
Karasunmanuk Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen Paskalya törenini, kilise papazı Avedis Tabaşyan yönetti. Kiliseye gelenlere kırmızı karanfiller ile çikolata ikram edildi. Duaların edildiği ayinde, eller barış için iyiliklerin artması için açıldı.
Kilise papazı Avedis Tabaşyan, ayin sırasında yaptığı konuşmada, "Birçok sefer ne olduğunu bilmeden kırdığımız o yumurtalarda, aslında kendi yaşamımızın sona erdiği, Rabbin hayatımıza dirildiğini göstermektedir. O yüzden yumurtaya vururken, İsa mesih dirildi, kutlu olsun onun dirilişi deriz. Uunutmayın; kötü varsa iyiler daha çok olsun ey sevgililer. Eğer kötülüklere ne yapalım diyorsak, bizde de suç var. Kötüye göz yumuyoruz demek. Eğer kötüye göz yumarsak kötülük daha çok fazlalaşır" dedi. 
YUMURTALAR TOKUŞTURULDU
Ayinin ardından Paskalya Bayramı'nı kutlayan Papaz Avedis Tabaşyan'ın "Hepinizin yüreğindeki kaygılar alınsın. Her birimizin evinde bereket fazlasıyla geri gelsin. Ekmeğimiz, suyumuz, en çok da sevgimiz çok olsun" sözleri sonrası yumurta tokuşturulmaya geçildi.
Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Garbis Kısadur da, bayramların tüm dünyaya ve ülkemize barış getirmesi dileğinde bulundu.
Törende, İskenderun Belediyesi Ak Parti Gurup Başkanı Abid Erol ile kilise papazı Avedis Tabaşyan birlikte yumurta tokuşturdu. Ayine katılanların yumurta tokuşturmasının ardından paskalya bayramı kutlaması sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!