Yumruk faturası

Güncelleme Tarihi:

Yumruk faturası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2005 02:06

GSGM, Belgrad'daki Avrupa Güreş Şampiyonası'ndaki bu olaydan sonra eski başkan adına FILA'ya 10 bin dolar para cezasını geri almak koşuluyla ödedi. Şansal bu parayı hala ödemeyince, mahkemeye verildi.

DEVLET, Güreş Federosyonu eski başkanı Osman Şansal'dan 10.000 $'lık tek yumruğun parasını istiyor.. İki yıl önce Sırbistan-Karadağ'ın Başkenti Belgrad'da yapılan Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Nazmi Avlucan'ın Gürcü rakibiyle yaptığı maçta Rus orta hakem Vitaly Toulupov'un bağlama pozisyonunda verdiği yanlış karar sonrası Osman Şansal bu hakeme yumruk vurmuş, FILA bu hareketin sonucu olarak Şansal'a 10.000 $ para cezası verdiğini Güreş Federasyonu'na bildirmişti.

Para geri istendi

Bu FILA'nın istediği parayı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Osman Şansal adına FILA'nın hesabına yatırdı. Daha sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bu parayı Osman Şansal'dan istedi. Ancak aylar geçmesine rağmen bu para ödenmeyince GSGM paranın tahsili için Şansal'ı mahkemeye verdi.

Ülke adına yaptık

GSGM Başkanı Mehmet Atalay, "Biz Osman Şansal'ın yaptığı hareket sonucu gelen cezanın parasını federasyon başkanımızın adına ödeyerek ülkemize daha büyük bir cezanın gelmemesi için Osman Şansal adına ödemiştik. Ancak eski federasyon başkanımıza bu paranın tekrar genel müdürlüğe ödenmesini sürekli olarak istememize rağmen kendileri 10.000 $ olan bu parayı ödememekte ısrar edince biz de kendisini mahkemeye verdik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!