Yüküm ağır

Güncelleme Tarihi:

Yüküm ağır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fiorentina Teknik Direktörü başarı için zaman istedi ve ekledi:

Fatih Terim, ‘‘İtalya, bugüne kadar Türk antrenör çalıştırmamış. Ben ilkim. Bu nedenle de çok başarılı olmam gerekiyor. Benim başarım aynı zamanda Türkiye'nin başarısı olacaktır. Fiorentina'da da G.Saray sistemi devam edecektir’’ dedi.

BOL ŞANSLAR HOCAM

Almanya'da hazırlık maçı yapan Terim için gelen çocukları ünlü hocayla hatıra fotoğrafı çektirdi ve Fatih Terim'e şans diledi. Terim maç içinde takımını sık sık uyardı..

İTALYANCA ZOR

Arkadaşımız Celal Özcan'la konuşan Terim, İtalyanca'nın zor olduğunu, ancak bir İtalyan gibi İtalyanca konuşmak için iddialı olduğunu söyledi.

Çizme Terim'i alkışlıyor

HAZIRLIK maçında Oliympiakos'u 1-0 yenen Fiorentina'nın başarısı Fatih Terim'in kusursuz yönetmenliğine bağlandı. Medya, Fiorentina'nın galibiyetinde hoca faktörünün çok büyük olduğunu belirtirken, İtalya'da kendisini kabul ettiren Fatih Terim manşetlerden düşmüyor. La Gazzetta dello Sport, 'Terim'in Fiorentina'sı şimdiden güzel' başlığı ile takımda Terim'in izlerinin belli olduğunu belirtti. 'İmparator gülmesini de biliyor' yorumu yaptı. La Nazione Gazetesi, 'Terim'in Fiorentinası beğenildi' başlığı ile mor menekşelilerin artık solistlerle değil koro halinde güzel şarkı söylemeye hazır olduğu yorumunu yaptı.

FİORENTİNA Teknik Direktörü Fatih Terim oyuncularıyla artık İtalyanca konuşuyor. İtalyan televizyon ve radyolarına gayet akıcı İtalyanca demeç veriyor. Hatta Almanya'da Yunan Olympiakos takımı ile yaptığı hazırlık maçında Alman hakemlere bile İtalyanca konuştu.

Terim, yabancı bir ülkede başarılı olmak için üzerinde ağır bir yük bulunduğunu söyledi.

- İtalyanca'yı çok kısa zamanda öğrenmiş izlenimi veriyorsunuz.

‘‘Başarılı olmam için İtalyanca öğrenmem şart. Günde 4.5 saat İtalyanca çalışıyorum. İtalyanca Türkçe'ye hiç benzemiyor, çok zor bir lisan.’’

İtalya'da kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

‘‘Tabii ki memleketimi özlüyorum. Ama bu benim işim. İşimi nerede olursa olsun dört dörtlük yapmam lazım. İtalya, bugüne kadar hiçbir Türk antrenör çalıştırmamış. Ben ilkim. Bu nedenle de benim çok başarılı olmam gerekiyor. Benim başarım burada aynı zamanda Türkiye'nin başarısı olacaktır. Benimle Batı Avrupa takımlarına Türk antrenör girmesi için kapı açılacaktır.

Öte yandan Galatasaray'ı şampiyonluğa götürmemden kaynaklanan büyük bir beklenti var. Üzerimdeki yük çok ağır. Ama ben kazanmaya bayılıyorum’’.

GALATASARAY TEKNİĞİ

- Fiorentina'da G.Saray'daki tekniği mi uygulayacaksınız, yoksa farklı bir teknik mi getireceksiniz?

- ‘‘Hayır, aynı tekniği devam ettireceğim. Çünkü ben G.Saray'da uyguladığım teknikle başarılı oldum. Başarılı olduğum bir teknik dururken, başka bir tekniğe yönelmem’’.

- Başarı şansınız?

- ‘‘Bu takımı başarıya götürmem bekleniyor. Birden bire herşeyi değiştirmek isteyen bir antrenör geldi. Ancak değişim yavaş oluyor. Takımın eski alışkanlıkları var. Bunu birden atmaları kolay değil. Birden herşeyi değiştirmek çok zor. Ama her geçen gün daha iyiye gidiyor’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!