Yükseltepeliler üç yıldır çevrimdışı

Güncelleme Tarihi:

Yükseltepeliler üç yıldır çevrimdışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 15:04

Bölgede alyapı bulunmadığı için 3 yıldır internete erişemediklerini belirten Yükseltepeliler, “Ülkenin başkentinden dünyaya ulaşamıyoruz. Sağlıklı çekmeyen mobil internet için yüksek faturalar ödemek zorunda kalıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören’e bağlı Yükseltepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bölgede altyapı bulunmadığı için 270 konutun sabit telefon ve internet gibi hizmetlerden yararlanamadığını söyledi. Sorunun çözülmesi için 3 yıldır çalmadıkları kapının kalmadığını belirten vatandaşlar, Türkiye’nin başkentinde modern dünyanın nimetlerinden uzak bir yaşam sürmek zorunda bırakıldıklarını savundu. Keçiören gibi merkez bir ilçede 3 yıldır mahrumiyet yaşadıklarını kaydeden Yükseltepe Mahallesi Muntarı Yasin Bay şunları söyledi:
“Mahalledeki 270 konuta sabit telefon ve inernet bağlantısı yapılmadı. Başvurduğumuz merciler bizi 3 yıldır çeşitli bahaneler ile oyalıyor. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar, sorunun çözülmesi için hergün muhtarlığa şikayete geliyor. Ben de artık ne cevap vereceğimi şaşırmış durumdayım. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na şikayette bulunduk. ‘Altyapı kaynaklı sorun var’ yanıtını verdiler. Yanıtın ne anlmama geldiğini, sorunu kimin çözmesi gerektiğini biz de anlamadık.”

Haberin Devamı

Yükseltepeliler üç yıldır çevrimdışı

‘ÇEKMEYEN MOBİL İNTERNETE YÜKSEK FATURALAR ÖDÜYORUZ’

Çocuklarının okul döneminde araştırma yapabilmek için internet erişimine ihtiyaç duyduğunu belirten bölge sakinlerinden Mahmut Başaran, “Çocuklar okula gidiyor. Ödevleri ya da öğrendiklerini pekiştirmeleri için internette araştırma yapmaları gerekiyor. Ancak biz Ankara’nın göbeğinde dünyadan kopuk yaşamak zorunda bırakılıyoruz. İnternet ihtiyacını cep telefonları aracılığıyla mobil olarak gidermeye çalışıyoruz. Bölgedeki baz istasyonları da yeterli değil. Doğru düzgün çekmediğinden dolayı sağlık şekilde alamadığımız hizmete de yüklü faturalar ödüyoruz. Burada binlerce kişi mağdur. Türk Telekom, Keçiören Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi sorumlu kimse lütfen sesimizi duysun.”

‘O SIRA Bİ TEK BİZE GELEMEDİ’

Bölgenin internet erişimine kavuşabilmesi için yetkililerle gerçekleştirdikleri görüşmelerde, “Sırasıyla yapılıyor” yanıtını aldıklarını belirten Muhammet Özmen ise, “Kimle görüştüysek ‘sırasıyla’ diyor ama o sıra bir tek bizim bölgeye gelemedi. Bariz şekilde mahalleliyi oyalıyorlar. Karşı mahallede internet erişimi var fakat bizim mahallemize 3 yıldır gelemedi. Yetkililerin sorunu çözmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!