Yüksekova'ya 154 kilovatlık trafo

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovaya 154 kilovatlık trafo
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 17:06

Yüksekova'ya 154 kilovatlık trafo

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari), (DHA)- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinin elektrik probleminin çözümü için Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından 154 kilovatlık bir trafo koruludu. TEİAŞ Van Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Aslan Tatar, toplam maliyetinin 25 milyon TL olduğunu söyledi.

Van'ın Başkale ilçesinden gelen ve 2 yıldan beridir üzerinde çalışılan Yüksekova, Şemdinli ve Derecik bölgelerini besleyecek, 154 kilovatlık enerji trafo hattı faaliyete girdi. Toplam maliyeti 25 milyon TL olduğu belirtilen 154 kilovatlık trafo hattının devreye girmesiyle birlikte ilçelerdeki elektrik sıkıntısı büyük bir ölçüde çözüleceği belirtildi. TEİAŞ Van Bölge Müdür Yardımcısı Tatar, "Yüksekova, Şemdinli, Derecik ve bölgelerini bu trafo merkezimizden besleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte Şemdinli bölgesine bir trafo merkezi düşünülüyor. Yatırım programı henüz açıklanmadı. Ama ileriki dönemde düşünülüyor." dedi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A:Ş.(VEDAŞ) Van Bölge Müdürü Emrullah Okuducu ise yıllardır bölgenin elektrik sorunu olduğunu söyledi. Okutucu, "Yüksekova, Şemdinli ve Derecik bölgesinde ciddi bir gerilim düşüklüğü vardı. Bu nedenle de elektrikli cihazlar yanıyordu, vatandaşımızın bu konuda şikayetleri vardı. TEİAŞ genel müdürlüğü tarafından buraya bir trafo merkezi kuruldu. Bu trafo merkezimizde bugün enerji verdik. Bundan sonraki süreçte bahsettiğimiz bölgeler olsun, en uç sınır bölgelerindeki köylerimize kadar sağlıklı bir şekilde uygun gerilimde enerji sağlayacağız"diye konuştu.

FOTOĞRFALI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!