Yüksekova'da 'Berivan'ın Umudu' projesinde 150 kadına sertifika verildi

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovada Berivanın Umudu projesinde 150 kadına sertifika verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 11:21

Yüksekova'da 'Berivan'ın Umudu' projesinde 150 kadına sertifika verildi

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kardelen Eğitim ve İstihdam Merkezi Derneği ile Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ortak hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliğince finanse edilen "Berivan’ın Umudu" projesi, 6 aylık kursların ardından son bulurken, kurslara katılan 150 kadın, düzenlenen törenle  sertifikalarını aldı.

Yüksekova ilçesi'nde Kardelen Eğitim İstihdam Merkezi Derneği ile Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ortak hazırlanan 'Berivan'ın Umudu' adlı projesi kapsamında kurslara katılan kursiyeler için bir cafede sertifika töreni düzenlendi. Sertifika töreninde,  6 aylık kurslarını başarı ile tamamlayan 150  kadın kursiyere sertifikaları  verildi.
Kardelen Eğitim ve İstihdam Merkezi Derneği Başkanı Cebrail İrinç, projenin amacı'nın dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu veya istihdam edilebilirliğinin artırılması ile iş gücü piyasasına erişimlerin kolaylaştırması olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bu projede 150 kadın  kurs gördü. Kadın kursiyerlerimize,  mera-orman bitkileri toplayıcılığını ve pazarın ihtiyaç duyduğu peynir yapımı  ile  üretime katma değer sağlayan organik tarım ilkeleri konularında  6 aylık kurslar verildi. Kurslarını başarıyla tamamlalayan kursiyerlerimize, sertifikalarını aldı. Kursiyerlerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim"

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!