Yüksekova ve Mersin'de olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova ve Mersinde olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 12:51

PKK'nın 31'nci kuruluş yıl dönümü ve Öcalan'ın hapishane şartlarını protesto için PKK yandaşları yurdun bir çok yerinde olaylar çıkardı... Dün Mersin'de karakola saldıran grup, İstanbul'da otobüs yakıp polise saldırdı... Şırnak'ta sokakları ateşe veren PKK yandaşları bugün ise Hakkari'de toplanarak sokaklara barikat kurdu... Grubun dağılması için polisler sürekli uyarı yaptı ancak PKK yandaşları bunu dinlemedi... Polis göstericilere gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti... Mersin'de yaklaşık 200 kişilik terör örgütü yandaşı grup, bugün yine aynı karakola molotof ve havafişekler attı..

Haberin Devamı

MERSİN'DE YİNE AYNI KARAKOLA SALDIRDILAR - WEB TV

MERSİN SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

 



HAKKARİ KARIŞTI - WEB TV

HAKKARİ'DEKİ OLAYLARDAN FOTOĞRAFLAR

DİYARBAKIR'DA OLAYLI AKŞAM

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaklaşık 30 kişilik bir grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesini isteyerek yasadışı gösteri yaptı. Sokaklarda ateş yakıp, barikat kuran ve kendilerine taş atan göstericilere, polis gözyaşartıcı bombayla müdahale etti.

Bugün sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalık, terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümü ve terörisbaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarına dikkat çekmek amacıyla çarşı merkezinde gösteri yapmaya başladı. Ateş yakıp sloganlar atan ve yollara barikat kuran 30 kişinin dağılması için polis uyarılar yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericiler polise taşla karşılık verdi. Bunun üzerine polis, göstericelere gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Çıkan olaylarda bazı bankaların camları da göstericiler tarafından atılan taşlarla kırıldı.

Haberin Devamı

Bu arada bayramın dördüncü günü olması nedeniyle kent merkezinde açık olan bazı işyerleri de çıkan olaylar yüzünden kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede olaylar ara sokaklarda devam etti.

MERSİN'DE BUGÜN DE GERGİNLİK ÇIKTI

Bugün saat 14.00 sıralarında Mersin'de yine aynı semtte, ara sokaklarda biraraya gelen 200 gösterici sloganlar atarak Siteler Polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Polis, yasadışı gösteri yapan grubu dağılmaları yönünde uyardı. Polisler, uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa panzerlerle müdahale etti. Gün boyunca ara sokaklarda polisle, aralarında çocukların da bulunduğu göstericiler arasında kovalamacalar yaşandı. Polis, özellikle Siteler Polis Merkezi çevresinde güvenlik önlemleri üst seviyede tutmaya devam ediyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!