Yüksekdağ: Hocaefendiyi yere göğe sığdıramayanlar FETÖ karşısında devletin yegane güvencesi durumundalar

Güncelleme Tarihi:

Yüksekdağ: Hocaefendiyi yere göğe sığdıramayanlar FETÖ karşısında devletin yegane güvencesi durumundalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 16:27

Yüksekdağ: Hocaefendiyi yere göğe sığdıramayanlar FETÖ karşısında devletin yegane güvencesi durumundalar

Haberin Devamı

Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) - HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın geçmiş dönemdeki sözlerini kürsüden dinleterek "Sayısız yere göğe hocaefendiyi sığdıramayan, malum hareketi sığdıramayan birlikte çalışma azmini bütün coşkuyla ifade ettikleri bu konuşmaları yapanlar FETÖ karşısında devletin yegane güvencesi durumundalar" dedi,



"EĞER AKP'DEN BİR TUĞLA ÇEKERLERSE DYVAR YIKILIR DİYE YANIT VERMİYORLAR"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin grup toplantısında konuştu. Figen Yüsekdağ, 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden aylar geçmesine rağmen siyasi ayağının karanlıkta kalmaya devam ettiğini söyledi. Yüksekdağ "Türkiye'yi karanlıkta boğmaya, siyasi iktidar darbe girişimini karanlıkta bırakmakta ısrar ediyor. Bu gerçekleri ortadan kaldırmaz. Darbe girişimi gerçeğinin bugün karanlıkta bırakıldığını ortadan kaldırmaz. Siyasi iktidar bu sorulara hala yanıt vermiyor. Derme çatma kendilerini bile ikna etmeyen yanıtlar darbenin siyasi ayağını sorduk hükümet kim olacaktı diye hala yanıt yok. AKP ve hükümet içindeki FETÖ'cüleri , darbecileri soruyoruz. Ama bu yanıtı verememelerinin nedenini çok iyi biliyoruz. Eğer AKP'den bir tuğla çekerlerse duvar tamamen yıkılır. Başbakana sorarsanız AKP içinde tek FETÖ'cü yok, hiçbiri Bylock kullanmıyor. Ama gerçeğe bakarsanız öyle söylemiyor. Cumhurbaşkanı ve başbakan başta kendileri öyle demiyor. Bugün söylediklerini kendileri inkar ediyorlar. Başbakanın açıklamaları kara mizah olarak okutulabilir, dersi verilebilir. En son açıklaması en bariz örneğidir" diye konuştu.

KÜRSÜDEN, ERDOĞAN VE YILDIRIM'IN SÖZLERİNİ DİNLETTİ

Figen Yüksekdağ, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın geçmiş dönemdeki konuşmalarını tabletten açarak kürsüden dinletti. YÜksekdağ şöyle devam etti: "Fazla söze gerek yok. Bu açıklamalarla da yetinmediler cumhurbaşkanı ve başbakan. Cumhurbaşkanının yaptığı konuşma 2011 referandumundan sonra yapılan konuşmadır. Bitsin artık bu hasret diye çağrı yaptılar. Sayısız yere göğe hocaefendiyi sığdıramayan, malum hareketi sığdıramayan birlikte çalışma azmini bütün coşkuyla ifade ettikleri bu konuşmaları yapanlar FETÖ karşısında devletin yegane güvencesi durumundalar."

"BAŞKANLIĞI ALDIKLARINDA DA DURMAYACAKLAR"

Figen Yüksekdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "15 Temmuz'dan sonraki süreci, başkanlık için fırsata dönüştürdüler. Bir yıl boyunca verin 400 milletvekilini çözülsün dediler de yapmadık diye ülkeyi cehenneme çevirdiler. Geride bıraktığımız süreçte sırf başkanlık sevdası için ülkeyi tekçiliğe yeniden dizayn etmek için yapmadıklarını bırakmadılar. Krizin kaosun bölgesel savaş tehlikesinin ortasında siyasi iktidarın derdi tasası yok başkanlık oylaması gündemi oluyor. Türkiye'de şu an istikrar, barışa ihtiyaç varken onlar kendi otoritelerini yeniden kurmak için başkanlık etrafından dört dolanıyorlar. Bizler mecbur değiliz. Türk toplumunu ihtiyacı başkanlık değildir. Hala toplumun çoğunluğu başkanlığa onay vermiyor. yok diyorlar illa başkanlığa onay vereceksiniz. Emin olun başkanlığı aldıklarında, 400 milletvekilini aldıklarında istedikleri desteği aldıklarında da durmayacaklar. Yine muhalefetleri tek hizaya dizmeye devam edecekler."

"DARBE, SIKIYÖNETİMLE ANAYASA YAPIYORSUNUZ"

Figen Yüksekdağ, "HDP'nin içinde olmadığı bir anayasa tartışması halkın içinde olmadığı bir anayasa demektir. Demokrasinin olmadığı bir anayasa demektir. 2016 olmuş yıl, yine darbe sıkıyönetimle anayasaya yapıyorsunuz ne farkınız var cuntacılardan?" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!