Yüksek Sadakat satacak çünkü

Yüksek Sadakat’in kendi adını taşıyan ilk albümü piyasaya çıkmadan önce grup hakkında bir yazı yazmıştım.

O zaman da söylediğim gibi grubun kuruluşundan albümün çıktığı bugüne kadar hemen her aşamanın içinde bulundum. Kutlu Özmakinacı’nın bu grubu oluştururken ne kadar titiz davrandığını, onlarca şarkının içinden seçilen ve bu albümü oluşturan 10 şarkının kaç şekil değiştirip bugünkü hallerine geldiklerini çok iyi biliyorum.

Tanıklık ettiğim bir diğer önemli nokta da, grubun daha önce Türk gruplarında görmediğim kadar "grup davranışı" içinde bulunuyor olmalarıydı. Şarkıların seçiminde, düzenlemelerinde; verilen tüm kararlarında birlikte hareket ettiler. Hepsi iyi müzisyendi. Kutlu çok iyi bir şarkı yazarıydı, rock yapıyorlardı ama Türkiyeliydiler, ne istediklerini biliyorlardı, kararlıydılar... İşte Yüksek Sadakat böyle doğdu.

BU ALBÜM PATLAYACAK

Temel bu kadar sağlam, duruş bu denli doğru olunca albümün anlaşılmayacağına dair en küçük bir şüphem kalmadı. Bu nedenle tıpkı Mor ve Ötesi’nin, Yalın’ın, Manga’nın albümlerinden önce yaptığım gibi büyük bir inançla "bu albüm çok patlayacak, iyi satacak" diye yazdım. Bu sefer de yanılacağımı hiç sanmıyorum.

"Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer" adlı şarkı uzun zamandır tüm radyolarda en çok istek alan şarkılardan biriydi. İnternet ortamında forumlarda, sohbetlerde bir sürü müziksever Yüksek Sadakat’i konuştu. Şarkının radyo kayıtlarından toparlanmış düşük kaliteli mp3’leri bile yüz binden fazla kez indirildi.

Altı yıldır bu köşeyi yazan ben bile herhangi bir albüm çıkmadan önce bu kadar çok e-posta almamıştım konuyla ilgili. Şarkıyla ilgili hissiyatlarından söz edenler, gruba ulaşmaya çalışanlar, benden albümün korsan kopyasını isteyenlere kadar; kimler kimler...

Şimdi albüm tüm müzik marketlerde. Bir yıla yakın bir süredir çeşitli şekillerde dinliyor olmama karşın hálá hiçbir şarkıdan sıkılmış değilim. Bu nedenle olaya artık analitik bir mesafeden bakmam çok da mümkün değil. Albümün prodüktörü olsam doğru bir sıralama ve zamanlama gözeterek en az beş şarkıya klip yatırımı yapardım. Öyle güçlü melodiler, öyle iyi sözler var ki; her bir klibe harcanan paranın, satış üzerinde etkili olup geri döneceğine inancım tam.

FAVORİ ŞARKILAR

Sadık bir Yüksek Sadakat dinleyicisi olarak da tüm albümü seviyor olmama karşın favorilerimden söz etmek isterim. Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer dışında, öncelikle Döneceksin Diye, Kafile, Pervane ve İhtimaller Denizinde. Sonra da Hüzün ve Denizaltı.

Umarım çok konser verecekler, çok insana ulaşacaklar. Müzikleri hem genç hem de yetişkin rock severleri etkileyecek nitelikte. Yüzü modern rock sound’una dönük ama tamamıyla Türkiyeli. Bolca progresif öğeler de barındırıyor bünyesinde. Bir şarkıyı dinlerken birden fazla yolculuğa çıkabiliyorsunuz kısaca.

Dedim ya analitik olmam çok zor; ben grubu çok seviyorum. İstiyorum ki herkes dinlesin, herkes sevsin...

Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta kendileriyle bir röportaj yapacağım; detayları da orada okuyacaksınız.
Yazarın Tüm Yazıları