Yüksek düzeyli Fethullahçı tepkisi

ÖNCEKİ günkü yazımda Fethullah Gülen hocaefendi hazretlerinin niçin ABD’de yaşadığını, işleri niçin oradan yönettiğini sormuştum.

Müritleri ‘sağlığı bozuk da o yüzden gelmiyor’ diyorlar! Oysa her gün kendilerine ait Samanyolu televizyonunda ve Zaman Gazetesi’nde söyleşilerini, görüntülerini izliyoruz.

Her konuda aslanlar gibi konuşuyor, akıl veriyor, yol gösteriyor. İç politika, dış politika, aklınıza ne gelirse!

Şimdi o yazıma Fethullahçı kesimden dün ve önceki gün gelen yazılı tepkilerden birkaçını sizlere iletiyorum. ‘Düzey’ olayını göreceksiniz!

(Elektronik posta yoluyla gelen mesajlardaki isimlerin gerçek olup olmadığını doğal olarak bilemiyorum.)

‘Gene küfürbaz ağzınlan hocaefendiye çatmışsın. O gelmek istediği zaman gelir. Senin gibi laik kafalı yobazların istediği zaman değil.’ (Abdurrahman Gümrükçü.)

‘Emin efendi hazretleri, ağzında salya, kuduz köpek gibi saldırıp duruyorsun. Gözü dönmüş gergedan. Sen emir kulusun. Kudursan da, hırlasan da, havlasan da kervan yürüyecek.’ (Bahadır Bahar.)

‘Adi herif, sen kimsin ki hocaefendiye laf atıyorsun. Sen ne yaptın Türkiye için pis herif. Senin gibi komonistler yüzünden gelmiyor hocaefendi Türkiye’ye. Ama bir gün sen ve senin gibilerin işi bu ülkede bitecek.’ (Guendoğan-Kirchberg.)

‘Sana ne lan Fethullah hocanın yaptıklarından, dallama. Derdi seni mi aldı? Artık sizlerin de adam olma (bırak gazeteci felan olmayı) zamanınız geldi.’ (Salih Kartal.)

‘Çok rezilsiniz. Merak ediyorum aceba, sizin Türklüğünüzden şüphe ediyorum.’ (Tuncay Özdemir.)

‘Bu adam Allah diyor. Allah’la savaşılmaz. Yenik düşersin. Yapma, kendine yazık etme.’ (Ali Tunalı)

‘Din düşmanlığı senin kanına işlemiş. Yazık sana. Senin için çöl adamı dediklerini duymuştum bir defasında. Sen birilerinin hareket vermesiyle hareket eden bir piyonsun. Sen İslamın önünde çakıl taşı bile olamazsın. Kendini ezilmekten kurtar. Fethullah hocaefendi senin gibi çapulcularla uğraşmaz. (Hidayet Karaman.)

‘Emin efendi, Fethullah Gülen hakkında yapmış olduğun dayanağı belli olmayan yazılarından dolayı tarih seni affetmeyecek. Bir gün gelecek dünya içinde kaçacak delik arayacaksın. Kendine gel Emin efendi, kendine.’ (Erkan Şahin.)

‘Bu kadar çok mu acıyo yaran? Gazetecilik yap. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan Mehmet Barlas Bey ve Fatih Altaylı Bey yardımcı olacaktır.’ (Mehmet Karakaya-İngiltere.)

‘Çok lüzumsuz bir insansınız. Cahil bir insansınız. Piyonsunuz. Hayırlı Ramazanlar.’ (Serdar Özcan.)

‘En çok neye acıyorum biliyor musun, isminin Emin oluşuna. Bu kelimeyi bile kirletiyorsun. Ciğerin de beş para etmez. Ciğeri beş para etmeyen bu adama mail atılır mı? Atılmaz ama yazısı Fethullah Gülen’le ilgili ise o zaman kayıtsız kalamazdık. Tek kelime ile saçmalıyorsun. Fethullah Gülen’in korkacağı bir şey yok. Korkmak artık sizlere mahsus. AB sürecinde, yaptığınız her şeyin hesabını legal yollardan size soracağız. Siz ve sizin gibilerin kirli yüzlerini, nemalandıkları kaynakları deşifre edeceğiz. Tüm kamuoyu aslında ne mal olduğunuzu anlayacak. Sıcak nefeslerimizi ensende hisset. Artık Fethullah Gülen’e dokunan her kimse, karşısında bizi bulacak. Haberin ola, ciğeri beş para etmeyen adam.’ (Tolga Ak.)

‘Ağzından yine b.k damlıyor. Sen kim Feytullah hoca kim. O mübarek insanın ismini ağzına almak kim. Her yerde din düşmanı ve ateist olduğunu gösteriyon. İnanmıyon, bari inanana saygı göster. Feytullah hoca isterse gelir. Sen mi engel olacan? 20 yıldır aynı pisliksin. Hükümetimize güveniyoruz. Nefretle okuduğumuz yazılarının devamını bekliyoruz.’ (Yahya Tetik.)

‘Sen hiç merak etme, Fethullah Gülen Hazretleri Türkiye’ye döneceği zamanı iyi biliyor. Aynen Humeyni gibi, Türkiye’de şartlar tam olgunlaştığı zaman gelecek. O zaman kaçacak delik arayacaksınız.’ (E. Duman.)

İşte, Fethullah Gülen cemaatinden dün ve önceki gün gelen yazılı tepkilerden somut ve düzeyli (!) birkaç örnek. Belki inanmayan olabilir, bunları önümüzdeki cumartesi gününe kadar her isteyene göstermeye hazırım.

Türkiye’ye gelemeyen, ABD’nin koruması altında orada yaşayan, ‘sevgi, hoşgörü’ gibi göstermelik sözcükleri dilinden düşürmeyen Fethullah Gülen’in bazı müritlerinin gerçek yüzü işte bu.

Küfür, hakaret, tehdit!..

Kadroları doğrusu iyi yetişmiş!

Yazarın Tüm Yazıları