Yüksek bele geri dönüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yüksek bele geri dönüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 00:00

Bu kış hemen hemen tüm markaların koleksiyonlarındaki en önemli ayrıntı, kadın pantolonlarında yüksek bele geri dönüş olması. İsteyene bol, isteye dar paça ama mutlaka yüksek belli bir pantolon var.

Sadece pantolonlar da değil, eteklerde de bel yükseliyor. Modacı Cengiz Abazoğlu, "Koleksiyonumda yüksek belli ve geniş kesimli pantolonlar öne çıkıyor. Bu sezon jeanler özellikle yıkamalarıyla belirgin bir değişiklik gösterdi. Ağartılmamış koyu renk, silikon yıkama, ütü izli ve yüksek belli jeanler sezonun hiti. Artık skinny denen çok dar pantolonlar gardıropta kullanılmayanlar bölümüne kaldırılmalı. Sezonun gözde dokuları tüvit, krep ve ince yünlüler. Renklerde ise başta siyah, füme ve tonları göze çarpanlar" diyor. Skinny pantolonların bu sezon da var olduğunu belirten Bahar Koçar ise "Koyu renklerin hakim olduğu sonbahar kış koleksiyonlarında, bol kesimli elbiseler, dökümlü kazaklar, hırkalar, yüksek belli, vücuda oturan bol pantolonlar dikkat çekiyor. Skinny pantolonlar bu sezonda da var; fakat bel kesimleri yükseldi. Bol pantolonlarla daha dar üstleri bir arada kullanmalısınız. Büyük pantolonların belini rugan, iri kemerle büzebilirsiniz" diyor.

Bir koleksiyon 4 tema

İngiliz markası Peacocks’un sonbahar-kış koleksiyonu 4 ana tema altında toplanıyor. Deco temasında yükselen bel hizası, korse formundaki kemerlerle hareketlendiriliyor. Bu takımların içlerine giyilen gömleklerin de farklı farklı stilleri bulunuyor. İlhamını Kate Moss’un stilinden alan Metallica koleksiyonunda vücudu saran jeanler var. Üçüncü temanın ismi Workwear. Birbiriyle uyumlu renklerdeki pantolonlar, gömlekler, süveterler ile günlük yaşamda olduğu gibi iş hayatında da kadınlara şıklık sunuyor. Folks’ta bluzlar, yüksek bel jean pantolonlar ve yelekler, çizme ya da dolgu topuk ayakkabılarla tamamlanıyor. Pantolonların fiyatı 50 YTL’den başlıyor.

Parlak ve göz alıcı

Tita’nın koleksiyonunda parlak yüzeyli, dokulu kumaşlar kullanılmış. Yüksek belli ve maskülen kesimli bol paçalı pantolonların yanısıra dar paçalı modeller de var. Göz alıcı renklerde opak çoraplar ve platform topuklu ayakkabılarla tamamlanıyor. Hacimli etek ve elbiseler, kemerli pantolonlar, lastik kalın kemerlerle tamamlanan kombinler de koleksiyonun diğer parçalarından. Pantolonlar 59.90-89.90 YTL arasında.

Genç kızların markası

Genç kızların gözde markası Miss Selfridge, sonbahar-kış koleksiyonunda yüksek belli pantolonlar gömlek, atlet ve fırfırlı yakalarla kullanılıyor. Kahverengi, avcı yeşili ve pancar renklerinin tercih edildiği koleksiyonda tasarımlar açık maviyle hareketlendirilmiş. Fiyatlar 74 YTL’den başlıyor, 110 YTL’ye kadar çıkıyor.

Klasik sevenlere

Klasik çizgileri tercih edenler soluğu Koton’da alacak. Dar veya geniş paça modellerin yanı sıra, erkeksi hatlara sahip pantolon ve ceket takımları da var. Ekose ve zıt renklerdeki yüksek belli pantolonlar rağbet görüyor. Fiyatları 50 ile 80 YTL arasında değişen dar kesim pantolonları topuklu ayakkabılarla kullanabilirsiniz.
İlle de mor diyenlere

Mango’da ise dilerseniz işe giderken, dilerseniz haftasonu giyebileceğiniz hem estetik hem rahat, yüksek belli pantolon ve etek modelleri bulmanız mümkün. Renklerde mor ön planda. Pantolon fiyatları 60-80 YTL arasında değişiyor.

Kumaşlar bol jean’ler dar

İpekyol koleksiyonunda klasik kesim yüksek belli ve bol paça pantolonlar sezonun gözdeleri. Jeanlerde ise skinny ve düz kesimlere yer veriliyor.

Kumaşlarda yün, ipek, koton, kadife ön plana çıkıyor. Pantolonları minik beyaz tişört ve kendinden yelekli ceketlerle, el örgüsü uzun hırka ve kazaklarla kullanabilirsiniz. Parlak deri ve saten pilise kemerlerle de giyebilirsiniz. Fiyatlar 139-189 YTL arasında değişiyor. Skiny jeanler 99 YTL.

Pilili pantolon arayanlara

Park Bravo’daki geniş paçalı, pilili ve dar silüetli pantolonlar 40’lı ve 50’li yılların havasını taşıyor. Skinny pantolonlar da hálá revaçta. Pantolonlarda gri, antrasit ve vizon tonları siyah kadar çok tercih ediliyor. Fiyatlar 139-229 YTL arasında.

Erkeksi kesimler

İngiltere’nin tanınmış moda markalarından Wallis’teki bol paçalı jeanler; düğmelerle süslenmiş bluzlar, kısa deri ceketler, rugan aksesuvarlar ile kullanılıyor. Maskülen dar kesim takımlar ve bol paçalı yüksek belli pantolonlar rugan ayakkabılarla tamamlanıyor. Takımlarda gri renk hakim. Pantolonların fiyatı 79-99 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!