Yük ağır!

BURSASPOR zirveye nasıl yükseldi? Futbolcularının müthiş performansı ile... Hırsları ve çalışkanlıkları ile her biri adeta tavan yaptı.

Peki şimdi durum nedir? Futbolcular çok gerildi... Sona doğru yaklaşılırken stres, heyecan ve sorumluluk iyice arttı. Yük ağır gelmeye başladı. Hepsi de zorlanıyor.
Son maçlardaki yetersiz oyunun nedeni bu. Bursaspor dün özellikle ilk yarıda çok kötü bir oyun ortaya koydu. Pozisyona girmekte zorlandı.
Oyun anlayışı olarak da bazı yanlışlar içindeydi. Ön libero olarak görev yapan Hüseyin-Ergiç ikilisi ile ileri uç arasında adeta uçurum vardı. Büyük boşluklar oluştu. G.Birliği’nin kalabalık orta sahası işte bu boşluğu iyi değerlendirdi. Bursaspor’da dün kanatlar da hiç işlemedi. Ozan İpek’in eksikliği çok hissedildi. Haliyle uzun toplarla gol arayışına gidildi. Ama Gençlerbirliği savunmasında Aykut ve Orhan gibi hava toplarında çok başarılı iki stoper vardı. Bu doğrultuda Bursaspor’un atakları genelde etkisiz kaldı. Yakalanan iki önemli fırsatı ise kaleci Serdar önledi.
Kulübe yetersiz
Bursaspor’un önemli silahları dün suskun kaldı. Özellikle Volkan ve Batalla çok etkisizdi. Sercan’ın çabası da yeterli değildi.
Şunu da önemle belirtelim, Bursaspor, yedek kulübesindeki yetersizliğin faturasını da ödemeye başladı. Ertuğrul Sağlam oyuna sokacağı futbolcuyu bulmakta zorlanıyor.
Şampiyonluğa oynayan bir takımın, son haftalarda gol yollarında bu derece büyük sıkıntı yaşaması elbette ki düşündürücü. Acaba bu sıkıntı, özellikle Galatasaray ve Beşiktaş ile yapacağı maçlarda ne derece ortadan kalkacak? Atamazsanız ve kazanamazsanız, hedefe ulaşmanız mümkün mü!
Kabul etmek gerekir ki, Bursaspor bu haftaya dek taraflı tarafsız tüm gönüllerde ayrı bir yer edindi. Üstün başarısı ile takdir edildi.
Ama şimdi aynı takım, yetersiz ve verimsiz bir görüntü ortaya koyuyor.Şu da bir gerçek: Bursaspor’un teklemesi nedeni ile lig artık daha değişik bir görüntüye büründü.
Renklendi.
Ne dersiniz, şampiyonluk yarışı asıl şimdi mi başlıyor?
Yazarın Tüm Yazıları