Yufka kapandı, Youfka kazandı

Güncelleme Tarihi:

Yufka kapandı, Youfka kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

Nişantaşı’nda artık bir klasik haline gelen Yufka, mayıs ayında arka arkaya yaşanan zehirlenmeler yüzünden kapatıldı. O kapandığı sırada, Bebek’te ona benzer şekilde yufka dürüm satan, ’Youfka’ adlı yeni bir yer yavaş yavaş tanınmaya ve sivrilmeye başlıyordu. Youfka’nın sahibi Ahmet Bayatlı, yıllardır Nişantaşı Yufka’nın müdavimiymiş.

Mekanın sahibi Sait Ege’ye önce Yufka’nın şubelerini açmayı teklif etmiş. Hayır cevabını alınca, Yufka’nın beş personelini transfer edip, Youfka adıyla yeni bir yer açmış. Bayatlı’nın hedefi büyük: "Önce İstanbul’da, sonra Türkiye’de, sonra da yurtdışında şubeler açacağız. Yufka dürümü bir Türk yemek markası yapmak istiyoruz" diyor.

Nişantaşı Yufka, 1982 yılından beri hizmet veren, çok da büyük olmayan bir aile işletmesiydi. O bölgede oturan, yolu Nişantaşı’ndan geçenlerin mutlaka uğradığı bir yerdi. Derken geçen mayısta arka arkaya zehirlenme vakaları yaşandı. Tarım Bakanlığı’nın yaptığı incelemeye göre, yufkaların içinde kullanılan sosların bekletilmesinden dolayı bir bakteri oluşuyordu. Mekanın sahibi Sait Ege, Yufka’yı kapatmaya karar verdi.

Tam o günlerde, yufka dürümler yapmakta olan ve Yufka’nın beş personelini transfer ederek kurulan Youfka, yavaş yavaş tanınmaya başlamıştı. Bu zehirlenmeler şüphesiz Bebek’teki Youfka’yı da olumsuz etkiledi. Youfka’nın sahibi Ahmet Bayatlı "Olaydan etkilendik, çünkü Bebek’te oturan birinin işyeri büyük ihtimalle Nişantaşı’nda, Nişantaşı’nda oturanın da Bebek’te oluyor. Biz, Sait Bey’in 5 personelini transfer ettikten sonra, yerlerine aldığı yeni personelin çalışma koşullarından çok mutlu olmadığı haberleri geldi. Tam olarak problem neydi anlayamadık, ama bir ara o personelin bunu kasıtlı yaptığı söylendi. Sonra Sait Bey öyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını açıkladı. Zaten bahsettiğimiz şey insan sağlığı. Ne problem olursa olsun kimsenin insan sağlığını tehlikeye atabileceğini sanmıyorum" diyor.

Youfka, ana mutfağının bulunduğu Levent restoranıyla Şubat 2006’da açıldı. Sahibi Ahmet Bayatlı, Bebek’teki restoranı açmadan önce, Nişantaşı Yufka’nın sahibi Sait Ege’ye şubeleşmeyi teklif etti. Sait Bey, teklifini reddedince, yeni bir isimle benzer bir mekan açmaya karar verdi. Mönü için de Yufka’dan 5 personel transfer etti.

Levent’teki Youfka, ana depo ve mutfak olarak kullanılıyor. Buradan da tencerelerle Bebek’teki dükkana geliyor. Levent Youfka bir taraftan da, Levent bölgesine paket servisi yapıyor. Akmerkez şubesi ise 1 Eylül’de hizmete girecek. Ondan sonraki hedef İstanbul’da Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve İstinye. İkinci aşama Türkiye şubeleri. Son hedef ise yurtdışında belli başlı merkezlere açılma.

EN ÇOK ET MANTARLI TERCİH EDİLİYOR

Yufka dürümler dört kategoride yapılıyor: Et, tavuk, klasik ve sebzeli. Et başlığı altında et, et sebze, et mantar, et mantar sebze, et şiş, şiş köfte, döner ve fesleğen kıymalı yufkalar; tavuk başlığı altında tavuk, tavuk sebze, tavuk mantar, tavuk mantar sebze, tavuk şiş, ıspanaklı tavuk, soya soslu tavuklu yufkalar; klasik bölümünde ton balıklı, beyaz peynirli, sosisli, sucuklu kaşarlı yufkalar; sebzeli bölümünde ise brokoli sebzeli, soya et mantarlı yufkalar yapılıyor.

Hepsi pancar, acı ve zeytinli olmak üzere 3 sosla servis ediliyor. En çok tercih edilen et mantarlı yufka. Fiyatı 8.50 YTL. Et mantarlı yufka Kenan-Ozan Doğulu, Meltem Cumbul ve Meltem Hakarar gibi ünlülerin de gözdesi. Youfka, 11.00-04.00 arası açık. Paket servisi 11.00 ile 03.00 arasında. Öğle yemeği saatlerinde ekonomik mönü uygulaması var. yemeksepeti.com’dan sipariş vermek için minimum 15 YTL alışveriş yapmak zorundasınız. Paket servisi Tlf: (212) 283 83 73 (Levent), (212) 287 35 36 (Bebek). Adres: Youfka Bebek: Cevdetpaşa Cad. No:69 Küçükbebek/ Bebek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!