Yuder’den Yabancı Öğrencilere Tanışma Kahvaltısı

Güncelleme Tarihi:

Yuder’den Yabancı Öğrencilere Tanışma Kahvaltısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 12:20

YUNUS EMRE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ (YUDER) TARAFINDAN YURT DIŞINDAN YENİ GELEN YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN TANIŞMA KAHVALTISI DÜZENLENDİ.

Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından yurt dışından yeni gelen yabancı öğrenciler için tanışma kahvaltısı düzenlendi.
Eskişehir Öğretmen Evi’nde gerçekleşen kahvaltıda, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (TÖMER) bu yıl kayıt olan 75 ülkeden 201 yabancı öğrencinin şehre adaptasyon sürecini atlatmalarına yardımcı olma, öğrencilerin yaşayabilecekleri sıkıntıları önlemek amacıyla tanışma kahvaltısı vesilesiyle bir araya gelindi. Kuran-ı Kerim’den bir bölüm okunarak başlayan kahvaltı programında, yurt dışından daha önce gelen misafir öğrenciler YUDER vasıtasıyla Eskişehir’de gerçekleştirdikleri etkinlik ve kurslardan bahsetti.
Daha sonra konuşma yapan YUDER Başkanı Nihat Demir, organizasyonda kendilerine destek veren TÖMER’e öğrencilerle buluşturdukları için teşekkür ettiğini belirterek, yurt dışından gelen öğrencilere hem yardımcı olmak hem de Türkiye sevgisi aşılamak olduğunu söyledi. Demir, “Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği’nin hedefi yurt dışından Eskişehir’e gelen siz öğrenci kardeşlerimize yardımcı olmak, problemlerinizin çözümünde yol göstermek, maddi ve manevi destekler sağlamak. Gezilerimiz, pikniklerimiz, kurslarımız, ülke tanıtım günlerimiz oluyor. Buna benzer birçok çalışmamız var. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!