Yücelen ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Yücelen ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 16:21

Yücelen ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

MERSİN'de İçişleri, Devlet ve Sanayi eski bakanlarından merhum Rüştü Kazım Yücelen anısına düzenlenen şiir ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Yücelen Şirketler Grubu'nun düzenlediği yarışmanın ödül töreni, Rüştü Kazım Yücelen'in adını taşıyan ilköğretim okulunda yapıldı. Törende Yücelen Ailesi adına konuşan oğlu Ali Yücelen, babasının aısını yaşatmak istediklerini söyledi. Ali Yücelen şunları kaydetti:
 "Rahmetli babamızın anısını yaşatma gayretinin yanı sıra çocuklarımızın da gelecekte yaşayacağı Mersin’e katkı sağlama çabamızı sürdürüyoruz. Çocukların vatan sevgisi üzerine yazdıkları satırları, çizdikleri resimleri görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anladık."
Yücelen, önümüzdeki yıldan itibaren her yıl, okulun en başarılı ilk 3 öğrencisini, lise kariyerlerini yönlendirerek geleceğe taşımak adına farklı projeler gerçekleştireceklerinin sözlerine ekledi. 
Konuşmaların ardından 'Sevgilerin en güzeli vatan sevgisi' temasıyla yapılan resim, şiir ve öykü yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Dereceye girenlere bisiklet, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve telefon armağan edildi. Resim kategorisinde ödül alan eserlerin yanı sıra seçilen 20 eser de sergilendi. Dereceye giren çocukların ardından folklor ekibindeki 10 öğrenciye  katılım madalyası ve kitap seti verildi. Özel ödül kategorisinde, zihinsel engelli çocukların resimleri izlenime sunuldu. Ayrıca okulların özel alt sınıflarında eğitim gören çocuklara, boya seti armağan edildi. Törende miniklerin halk oyunu gösterisi ve Mavi Köprü konseri de yer aldı.
Yarışmaya jüri üyesi olarak destek veren yazar, şair ve düşünür Sunay Akın, tören sonrasında Anamur Kaşdişlen Kültür Merkezi’nde 'Bakmak ve görmek' temalı gösteri sundu.

ANAMUR(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!