Yüce Divan’da beraat çıktı, Aydın ’11-0’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Yüce Divan’da beraat çıktı, Aydın ’11-0’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

Yargılandığı Yüce Divan’da, hakkındaki tüm suçlamalardan beraat eden eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, "Başım dik ve alnım açık olarak bu mahkemeden çıkıyorum. Bana suçlamada bulunanlar bu mahkeme kararıyla yerle bir olmuştur. Bu onlara indirilen bir tokattır" dedi.

Aydın, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, Türkiye’de "kör bir siyaset" yürütüldüğünü etti. "Siyasetçinin siyasetçiye yaptığını kimse yapmıyor" diyen Aydın "Ben Türkiye’de bir ilke imza attım koltuğuma yapışmadım. Bakanlık gücünü kullanmadan hesap vermeye hazır olduğumu söyledim. Hakkında suçlamalar olup da bakanlık koltuğuna yapışanları görünce doğru yaptığımı anlıyorum" şeklinde konuştu.

BERAAT İLE GÜÇLENDİM: Aydın, "kanına en çok dokunanın" deprem bölgesinde müteahhitlere çıkar amaçlı ihale verdiği yönündeki suçlamalar olduğunu ifade ederek, "Benim mal varlığımda bir artış yoktur. Bu kör bir siyaset anlayışıyla bana yapılan bir suçlamadır. 11-0, hakkımda verilen beraat kararı zalim suçlamaları yapanlara tokat gibi patladı" dedi. Beraat kararının kendisini güçlendirdiğini, siyaseti bırakmayacağını söyleyen Aydın, "Bugün siyasi bir bıkkınlık, yılgınlık ortamı yaratıyorlar. Ben bir ülkücü olarak yılmam, siyaseti bırakmam" diye konuştu. Aydın’ın yargılanması 24 Şubat 2005’te başlamış, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, esas hakkındaki görüşünde toplam 29 ihaleye fesat karıştırdığı ve haksız mal edindiği gerekçesiyle Aydın’ın toplam 216 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

İFTARLI KUTLAMA: Aydın’ın, kararın açıklanacağı günün akşamında, daha önceden Gölbaşı’nda bir restoranta iftar yemeği planlaması ve gazetecileri davet etmesi de dikkat çekti.

Kadir Gecesi suçlandım ramazanda beraat ettim

ESKİ Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, "Bugüne kadar siyasi bir linç olayıyla bizi karşı karşıya bırakanlar bu mahkeme kararı ile yerle bir olmuşlardır" dedi. Aydın, Anayasa Mahkemesinde yapılan Yüce Divan duruşmasının ardından mahkeme çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aydın, 9 Kasım 2004 günü Ramazan ayında Kadir gecesi TBMM’de yapılan bir oylama ile Yüce Divan’a sevk kararının alındığını belirterek, o gece eve gidip yastığa başını koyduğunda, kendini ifade etme, anlatma fırsatı imkanı verdiği için Allah’a şükrettiğini söyledi. Aydın, şunları kaydetti: "Yine içinde Kadir gecesi olan bir Ramazan ayında, bir cuma gününde, Cuma namazından sonra bu yüce mahkemenin önünde başım dik, alnım açık olarak mahkemeden çıkıyorum. Bana bu anı yaşatan yüce Rabbime de şükürler ediyorum. Bugüne kadar siyasi bir linç olayıyla bizi karşı karşıya bırakanlar bu mahkeme kararı ile yerle bir olmuşlardır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!