YTÜ'lü öğrenciler model uydu yarışmasında birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

YTÜlü öğrenciler model uydu yarışmasında birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 13:45

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, TÜRKSAT tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen model uydu yarışmasında birinciliği elde etti.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Teksas eyaletinde Amerikan Uzay Kurumu ve Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel yapılan Cansat uydu yarışmasının bir benzeri, ilk kez TÜRKSAT tarafından gerçekleştirildi.     

Bu yıl ilk kez düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu Yarışması'nda, YTÜ Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü'ne bağlı IQRASAT uydu ekibi Türkiye birincisi oldu.

Yarışma kurallarına göre belirli bir yükseklikten bırakılan model uydular inerken GPS koordinatları, atmosferik-sıcaklık, basınç, yükseklik, iniş hızı, yere çarpma kuvveti ve pil gerilimini saniyede bir yer istasyonuna ileten Payload/Uydu tasarlanması istendi.     

Yarışmada aynı zamanda uydunun yere inerken dünyanın görüntüsünü kaydetmesi ve yere iletmesi kurallar arasında yer aldı.     

Haberin Devamı

Mühendislik alanında lisans ve yüksek lisans öğrencilerine teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme becerisi sağlayan yarışma sonunda, birinci olan IQRASAT takımı üyeleri 2 bin lira tutarında hediye çeki kazandı.     

Yarışma tamamlandıktan sonra, TÜRKSAT Gölbaşı Yerleşkesi Lagari Hasan Çelebi Müzesi ziyaret edildi ve uzay şartları, uydu tasarımı ve uydu işletmeciliği hakkında sorular cevaplandırıldı. Yarışmacılara, katılım belgesi ve TÜRKSAT hediye seti armağan edildi.     

Yarışmayı kazanan YTÜ öğrenciler, gelecek yıllarda hidrojen ve elektrik enerjili araçların yanı sıra uydular üzerine de çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ve bu alanda da önemli başarılara imza atmak istediklerini dile getirdi.      

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!