YTSO Başkanı Becan: Fırsatı kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

YTSO Başkanı Becan: Fırsatı kaçırmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 12:35

YTSO Başkanı Becan: Fırsatı kaçırmayın

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, İl Müdür Yardımcısı Hasan Demiröz ile birlikte Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na (YTSO) ziyaret gerçekleştirdi.

Aydın ve Demiröz, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Ziyarette 7143 sayılı yeniden yapılandırma kanununun getirdiği yenilikler anlatıldı. 2018/Mart öncesine ait prim borcu bulunan sigortalı, işveren ve emeklilerin gecikme zammı ve gecikme cezalarının silindiği Yİ-ÜFE ile güncellenerek ödenebileceği anlatıldı. 4/b prim borcu bulunan sigortalıların isterlerse hem prim hem de gün sayılarını askıya alınabileceği bilgisi verildi. İdari para cezalarının borç asıllarının yarısının silindiği söylendi.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan da, “Yapılandırma kapsamındaki alacaklar üzerindeki gecikme zammı silinerek yerine Yİ-ÜFE ile güncellenerek yapılandırılacak, yapılandırma için herhangi bir teminat istenmemektedir. Taksitlendirmede ilk taksitin ödenmesi durumunda borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Bu ve benzeri birçok avantajlar sunan yapılandırma kanunu tüm vatandaşlarımız için iyi bir fırsat ve bu fırsatın kaçırılmaması gerekiyor” dedi.
 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!