'YSK'ya hakaret' fezlekesi

Güncelleme Tarihi:

YSKya hakaret fezlekesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 00:04

Ankara Başsavcılığı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Eylül’de bir televizyon kanalında referandum süreciyle ilgili olarak yaptığı konuşma nedeniyle, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın şikâyeti üzerine ‘hakaret’ suçundan soruşturma başlatarak, hakkında fezleke düzenlendi.

Haberin Devamı

Savcılık, CHP’li Sezgin Tanrıkulu hakkında da ‘SİHA’lar (silahlı insansız hava aracı) ile sivil vatandaşların öldürüldüğü’ iddiasına ilişkin olarak ‘Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan fezleke hazırladı. Başsavcılığın, en dikkat çeken fezlekesi ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında oldu.

Özel, B.T. isimli Meclis personelinin Twitter’da Kılıçdaroğlu hakkında hakaret içeren mesajlar paylaştığını belirterek, B.T.’nin bilgisayar kasasını söküp Genel Kural’a getirmişti. Savcılık, bu olay nedeniyle Özel hakkında ‘mala zarar vermek’ten fezleke hazırladı.

Savcılık, HDP’li Sibel Yiğitalp hakkında Twitter paylaşımı nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’tan fezleke düzenlerken HDP’li Ayşe Acar Başaran hakkında da bir konuşması nedeniyle ‘Türklüğü, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama’dan soruşturma açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!