YSK'daki CHP temsilcisi Yakupoğlu: Saat karmaşası, SEÇSİS'i etkilemez 

Güncelleme Tarihi:

YSKdaki CHP temsilcisi Yakupoğlu: Saat karmaşası, SEÇSİSi etkilemez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:07

Türkiye'nin Pazar gününden itibaren yaşadığı saat karmaşası, kamuoyunda "seçimlerde hile mi yapılacak?" sorusunu gündeme getirdi. 1 Kasım’daki seçimlerin kış saati uygulamasından olumsuz etkilenmemesi için tüm dünya Kış Saati’ne geçerken Türkiye’de 8 Kasım’a ertelenmesinin sebebi sosyal medyada "SEÇSİS'te hile mi yapılacak?" yorumlarına neden oldu. 

Haberin Devamı

Hürriyet, bu soruyu, Yüksek Seçim Kurulu'nda ana muhalefet partisi CHP'nin temsilcisi olan Mehmet Hadimi Yakupoğlu'na sordu. Yakupoğlu, yaşanan saat karmaşasının seçim sistemine etki etmeyeceğini vurgulayarak, sosyal medyada yapılan yorumları "şehir efsanesi" olarak nitelendirdi. 

"30 MART SEÇİMLERİNDE DE SAATLER İLERİ ALINMIŞTI, SİSTEM ETKİLENMEDİ"
Yakopoğlu, benzer bir saat uygulamasının Türkiye'de 30 Mart 2014'te gerçekleştirilen yerel seçimler sırasında da yaşandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"30 Mart mahalli idareler seçimlerinin yapıldığı Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan geceyarısı, saat ayarlaması yapıldı. Saatler bir saat ileri alındı. O sırada, mahalli idari seçimlerin sandık birleştirme tutanakları  SEÇSİS'e girilmeye devam ediliyordu. Sistem saat ayarlaması sırasında 5 dakika kadar kapatıldı, sonra açıldı. Ben sürekli Yüksek Seçim Kurulu'ndaydım. SEÇSİS'e bir zararı olmadı."

Haberin Devamı

"VATANDAŞLARA ÇAĞRIM: 7 HAZİRAN'DA SANDIK BAŞINDA HİLE OLMAMASI İÇİN NE YAPTIYSANIZ, AYNISINI YAPIN..."

Yakupoğlu, seçimlerde hile yapılması endişesi yaşayan vatandaşlara ise şu çağrıyı yaptı;"Tüm siyasi partilere ve vatandaşlara şu çağrıyı yapmak istiyorum; 7 Haziran seçimlerinde sandık başında, tutanak birleştirmede ne yaptıysanız, aynısını yapın"

Vatandaşların, siyasi parti temsilcilerinin sandık başında aldıkları önlemler nedeniyle, CHP olarak 7 Haziran seçimleri sırasında ne olağan, ne de olağanüstü hiçbir itirazda bulunmadıklarını söyleyen Yakupoğlu, "Tüm itirazları AKP yaptı. Hem olağan, hem olağanüstü itirazlarda bulundular. Hepsi de reddedildi. Bu nedenle, vatandaşlar 7 Haziran'da sandık güvenliği içn ne yaptıysa, aynısını yapsın. O günden bu yana ne yasa, ne uygulama, hiçbirşey değişmedi. 7 Haziran'da yapılanın aynısı yapılsa, yeterli olur. Ancak sandığın başında olmadığımız takdirde de, herşey olabilir..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!