'YPG'yi aklamak için TAK dediler'

Güncelleme Tarihi:

YPGyi aklamak için TAK dediler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 00:43

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Ankara’da saldırısını terör örgütü PKK’nın uzantısı TAK’ın üstlenmesine ilişkin, “Anında üstlense ne olacak, 3 gün sonra üstlense ne olacak. Burada görülüyor ki PYD, YPG üzerinde kalmasın diye sonra herhalde tartıştılar konuştular. PKK’nın uzantısı olan bir örgütlenme üzerine açıklama yapılırsa kendileri bakımında uluslararası platformlarda YPG’yi aklama operasyonunun doğru olacağı kanaatine varmışlar” dedi. NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Ala, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ankara’daki terör saldırısına yönelik 22 kişi gözaltına alındı, 1’i serbest bırakıldı, 21’inin adli işlemleri devam ediyor. Soruşturma son derece kapsamlı, ciddi ve derinlemesine devam ediyor. Yeni gözaltılar olabilir, bazı kişilerin de ifadesi alınabilir.

ORTAKLAŞA YAPTILAR
(Saldırganın kimliğinin tespit edilmesi) Olay anından itibaren delillerin toplanması ve değerlendirilmesi aşaması çok hızlı bir biçimde başladı. O bakımdan hemen deliller ele alınınca orada bulunan parmak, el, diğer kişilere ait olan deliller de var. Bunların hepsi bilgisayar ortamında çok hızlı şekilde eşleştirildi. Bilgisayara parmak izini yükleyince kime ait olduğu hemen ortaya çıkıyor. Bu kişinin kimliği, daha önceki ilişkileri, nereden girmiş, nerede kaydolmuş bunlar çok hızlı bir biçimde ortaya çıkarıldı.

Salih Neccar isimli terörist PYD’nin güçlü olduğu Suriye’nin Haseke bölgesine bağlı Amude ilçesinden Türkiye’ye 2014 yılında girdi. Bu tür konularda araştırmalar, soruşturmalar devam ederken, çok amaçlı, birden çok örgütün, birden çok uluslararası gücün arkasında olabileceği bir olay meydana geldiğinde çok hassas ve ciddiyetle yaklaşmak lazım meseleye. Burada çok açık bir durum var, o da oranın PKK’sı terör örgütü ile Türkiye’nin terör örgütünün ortaklaşa yaptığı bir eylem. Ama bunların arkasındaki güçler, bunları kullananlar, soruşturma derinleştikçe daha da berrak bir şekilde ortaya çıkacak.

(Saldırının üstlenilmesi) Anında üstlense ne olacak, 3 gün sonra üstlense ne olacak. Burada görülüyor ki PYD, YPG üzerinde kalmasın diye sonra herhalde tartıştılar konuştular. PKK’nın uzantısı olan bir örgütlenme üzerine açıklama yapılırsa kendileri bakımında uluslararası platformlarda YPG’yi aklama operasyonunun doğru olacağı kanaatine varmışlar. Öyle anlaşılıyor. Bunlar taktiklerdir. Diyelim ki üstlenmedi, PKK’nın üstlenmemiş olması terör örgütü olmadığını mı gösterir, göstermez. Yani bu eylemi falanca terör örgütü yapmamış olsa, şimdiye kadar yaptıkları, yöntemi onun terör örgütü olduğunu ortaya koyuyor. Yani bunlar biraz hedef saptırmaya yönelik dezenformasyona yönelik lüzumsuz çabalardır. Önemli olan keşke o terör örgütleri terörü yöntem olarak kullanmaktan vazgeçseler ve bıraktıklarını, silahları gömdüklerini, hiçbir yerde hiçbir bomba patlatmayacaklarını,
bundan sonra silahlı eylem yapmayacaklarını deklare etseler.”

BAKMADAN GEÇME!