Yozgat'ta yapılan 3 bin 800 kişilik cezaevinin inşaatı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta yapılan 3 bin 800 kişilik cezaevinin inşaatı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 16:39

Yozgat'ta yapılan 3 bin 800 kişilik cezaevinin inşaatı sürüyor

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta inşaat çalışmaları devam eden 3 bin 800 kişi kapasiteli kapalı ve açık cezaevinin gelecek yıl hizmete alınması planlanıyor.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ile Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında müteahhit firma görevlilerinden bilgi alan Vali Yurtnaç, Yozgat’ın şantiye gibi olduğu ve bütün bakanlıkların inşaatının bulunduğunu söyledi. Vali Yurtnaç, “İnşaatı devam edin cezaevinde 3 bin 800 kişilik bir kapasite var. Burası çalışanlarıyla birlikte Yozgat’ın nüfusuna önemli katkısı olacak. İnşaatların son durumu hakkında inceleme yapıyoruz. Başsavcımızla birlikte bugün cezaevi inşaatımıza geldik” dedi.

Yozgat kapalı ve açık cezaevinin gelecek yıl içerisinde hizmete açılacağını ifade eden Vali Yurtnaç, “Nasıl hastane gerekliyse ceza evi de gerekli. Buraya düşmüş insanların insan onuruna yaraşır bir şekilde hayatını idame ettirmesi lazım. Burada açık cezaevi de olacak. Bunlardan ekonomiye kazandıracağımız burada çalıştıracağımız insanlar olacak. İnsanları boş oturtmak yerine açık cezaevi yoluyla hem bir meslek edindirmek hem ekonomik bir hasıla sağlaması hedeflenmektedir. Genelde cezaevi iş yurtları tekstil üzerine üretim yapıyor. Adalet Bakanlığı bir fabrika gibi de çalışıyor. Bu iş yurtlarında üretilen giyim eşyasından tutun masa sandalye kadar her şey üretiliyor. Yozgat’ta hangi ürünlerin üretileceği bakanlık belirleyecektir. Bu binaların Yozgat'a kazandırılmasında çok büyük emeği bulunan Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Yurtnaç, cezaevi alanı içerisinde bin 500 kişilik 2 T tipi kapalı cezaevi ve 400 kişilik 2 açık cezaevi, bir jandarma tabur binasının ve iş yurtlarının olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!