Yozgat'ta tarım tabana yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta tarım tabana yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 12:21

Yozgat'ta tarım tabana yayılıyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, öğrencilere organik tarım konusunda bilgilendirme çalışması başlattı.

Türkiye'nin önemli tarım bölgesi olan Yozgat'ta tarımsal üretimin giderek daralması, tarım sektöründe istihdamın her geçen yıl gerilemesinin önüne geçilebilmesi için, öğrencilerin ilköğretim çağından itibaren bilinçlendirilmesi ve yönlendirilmesi hedeflendi. Yozgat'ta ilk olarak Fatma Temel Turhan İlkokulu'nda, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, öğrencilere 'organik tarım' anlatıldı. Eğitim programına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ile birlikte katıldı. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere organik tarım ile ilgili kapsamlı sunum yapıldı. Slayt gösterisi eşliğinde gerçekleşen sunumda öğrencilere tarımın önemi ve organik tarımın diğer tarımdan farkı kapsamlı olarak anlatıldı. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, organik tarımın çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen, modern tarımsal üretim tekniklerini kullanmayı kabul eden ve her aşamasının kontrollü ve kayıtlı yürütülen bir üretim şekli olduğunu belirtti. Özdemir, organik tarımın ekolojik tarım veya biyolojik tarım olarak da adlandırıldığını vurgu yaparak, “Ekolojinin korunması, her türlü bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimi ile kullanılacak girdilerin organik tarım metoduna uygun olarak üretilmesi veya temini bir organik tarım faaliyetidir. Ayrıca bu ürünlerin işlenmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması gibi süreçlerde organik tarımın parçasıdır" dedi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Saim Kuş ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, etkinliğin öğrenciler adına faydalı olduğunu ifade etti. Program sonunda öğrencilere organik tarım dergisi ve organik tarım logolu kalem ve kitap ayracı hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!