Yozgat’ta tarihi çarşıda restorasyon başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta tarihi çarşıda restorasyon başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 14:39

Yozgat’ta tarihi çarşıda restorasyon başlıyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Belediyesi tarafından hazırlanan tarihi çarşı restorasyon projesi kapsamında Tol Çarşı restorasyon inşaatına başlanacak.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yapılan çalışmalar sonucunda, yok edilen tarihi dokunun yeniden canlanacağını söyledi. Başkan Arslan, “Yozgat’ta, geçmişin izlerini takip etmeye ve yaşatmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki, geçmişe sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Tol Çarşıda yok edilen tarih yeniden canlanacak. Bir mezbelelikten, çok güzel bir tarihi çarşı ortaya çıkacak. Bu proje ile bir sözümüzün daha gereğini yerine getirdik. Restorasyon ihalemizi yaptık. Esnafımızı mağdur etmeden geçici iş yerlerine taşımaya başladık. 01 Nisan'da, yarın restorasyon inşaatımız başlayacak ve Yozgat, inşallah yıl sonunda muhteşem bir tarihi çarşıyla tanışacak. Yozgat yaşanabilir, imrenilen bir şehir olacak” dedi.

Restorasyon alanında faaliyet gösteren çarşı esnafının geçici olarak hazırlanan işyerlerine taşınmaları sürerken, restorasyon çalışmalarının Aralık ayında tamamlanması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!