Yozgat’ta, ‘Şiir Kokulu Sokak’ Yazar Abbas Sayar Sokağı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta, ‘Şiir Kokulu Sokak’ Yazar Abbas Sayar Sokağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 16:03

Yozgat’ta, ‘Şiir Kokulu Sokak’ Yazar Abbas Sayar Sokağı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün bulunduğu Yazar Abbas Sayar Sokağı'nda, ‘Şiir Kokulu Sokak’ sloganıyla düzenleme çalışması yaptı. Sokakta, 25 ünlü şairin şiirleri hazırlanan panolara yazıldı.
Yozgat Belediyesi tarafından, şehir merkezinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasının yer aldığı Yazar Abbas Sayar Sokağı’nda, düzenleme çalışmaları yapıldı. Sokak üzerinde bulunan baraka şeklindeki dükkanlar yıkılarak yenilendi. Çam fidanlarının dikildiği Yazar Abbas Sayar Sokağı’nda, kaldırımlar yenilenerek hazırlanan panolara, 25 tanınmış şairin şiirleri yazılarak sokaktan geçenlerin ve dinlenmek amacıyla oturanların ilgisine sunuldu.Belediye Başkanı Kazım Arslan, bakımsız durumda olan sokağın güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Başkan Arslan, “Bu  sokakta, Türk Edebiyatının değişik safhalarında örnek oluşturmuş şairlerimizin şiirleri var. 25 tane şairin 25 tane şiiri var. Bu sayıyı artıracağız başka sokaklara da taşıyacağız ama öncelikli olarak burası. Yozgatlı, ödüllü yazar Abbas Sayar’ın ismini taşıyan sokak. Biz burada şiiri yaşatıp şiir kokulu sokak tanımlaması yaptık. Bu sokakta şiir var sloganıyla insanlarımızı şiire davet ediyoruz. Burası üniversite öğrencilerinin ve gençlerin yoğun olarak kullandığı bir sokak. İstedik ki kültür olayına, şiire ve edebiyata dikkat çekelim. İnsanlar şiiri hatırlasın ve şiiri okusun. Şehir maddi yapılardan oluşan bir unsur değildir. Şiirin manevi tarafı vardır. Bu ruhu yaşatmamız lazım. Bu da kültürle, sanatla, edebiyatla, şiirle olur. Biz de belediye olarak şiiri hatırlatmak için böyle bir çalışma yaptık” dedi.
Belediye Bakanı kazım Arslan, Yozgat şehir merkezinde yapılan düzenleme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve Yozgat’ı güzel bir görünüme kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!