Yozgat’ta resmi kurumların ihtiyaç fazlası bilgisayarları okullara veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta resmi kurumların ihtiyaç fazlası bilgisayarları okullara veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:05

Yozgat’ta resmi kurumların ihtiyaç fazlası bilgisayarları okullara veriliyor

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA)- YOZGAT Valiliği tarafından başlatılan uygulama ile kurumların depolarında bulunan ihtiyaç fazlası bilgisayarlarla köy okullarına bilişim sınıfı kuruluyor. Yozgat Valiliği’nin girişimleriyle, resmi kurumların depolarında bekletilen ihtiyaç fazlası bilgisayarlar yenilenerek, köy okullarında kurulan bilişim sınıflarında öğrencilerin kullanımına sunuluyor. 
Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Bişek Köyü Şehit Adem Kocadağ İlk ve Orta okulunda oluşturulan bilişim sınıfının ardından, bu kez de Divanlı Mahallesi Refika ve Mustafa Kıymazaslan İlk ve Ortaokulunda 15 bilgisayarla bilişim sınıfı oluşturuldu. Okulda oluşturulan bilişim sınıfının açılışını, Vali Kemal Yurtnaç yaptı. Açılışta konuşan Vali Yurtnaç, kamu kurumlarında kullanılmayan bilgisayarları değerlendirdiklerini söyledi. Daha önce Bişek köyünde ki okulda bilişim sınıfı oluşturduklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Bu projemizi kamu kurumlarına duyurduk. Onların depolarında bulunan ve kullanmadıkları bilgisayarları aldık, bakımlarını yapıp kullanılır bir vaziyette okulumuzda bilişim sınıfını oluşturduk. Bu bilgisayarları öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olduk"  dedi. 
Okula kurulan bilgisayarların Türk Telekom tarafından verildiğini belirten Vali Yurtnaç, “Bu çalışmamıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yakında da eski devlet hastanesinde bulunan bilgisayarları alarak yine köy okullarımızda bilgisayar sınıfı oluşturacağız. Tüm kurumlara yazı yazdık ve kullanmadıkları ne varsa onları biz değerlendireceğizö diye konuştu. Bilişim sınıfının açılışını öğrencilerle birlikte yapan Vali Yurtnaç daha sonra sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet etti. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!