Yozgat’ta milli parka giriş paralı oldu

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta milli parka giriş paralı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 11:25

Yozgat’ta milli parka giriş paralı oldu

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- TÜRKİYE’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkına girişlerden ücret alınmaya başlandı. Mesire alanlarına girmek için ücret ödemek zorunda kalan Yozgatlılar tepki gösterdi.

Çamlık Milli Parkı’na yaya olarak ve bisikletle girişler için kişi başına 4 , motosiklet için 8, otomobil için 12, minibüsle 36, midibüs için 60, otobüs için ise 120 lira ücret belirledi. Fiyatların çok yüksek olduğunu ifade eden vatandaşlardan Ali Rıza Acer, “Biz arkadaşlarımızla çamlığa akşamüzeri geldik. Buraya kamelya yapılmış ışık yok. Bizde piknik tüpüne bağlı lamba getirerek kamelyayı aydınlattık. Bir ücret alınınca hizmetin verilmesi gerekir. Park yapılmış çevre düzeni yok. Her taraf taş toprak. Bu mesire alanı yeni yapıldı. Böyle düzensiz bir park olamaz, her taraf taş toprak, hiçbir hizmet yok” dedi.

Haberin Devamı

Tepki gösteren bazı vatandaşlar ise Türkiye’nin ilk milli parkı olma unvanını 1958 yılında alan Yozgat Çamlık Milli Parkı içerisinde ağaçtan başka bir şey olmadığını belirterek, “Halkımız buraya çeşmelerden içme suyu doldurmaya, piknik yapmaya geliyor. Ücret alınmasını gerektirecek hiçbir şey yok burada. Ücret alınmaya devam edilirse bizlerde yol kenarlarında piknik yaparız. Yakın zamanda buraya piknik alanı yapıldı. Onun da çevre düzeni yapılmamış her taraf taş toprak. Sosyal bir mekan yok. Geceleri ışıklar yanmıyor. Türkiye’nin birçok yerinde milli parklara girişler ücretli ancak oralarda hizmet var, her türlü sosyal donatı var çocuklarınızın eğlenecekleri oyun grupları çok fazla. Temizlik çok güzel yapılıyor. Çamlık Milli Parkında böyle bir şey yok, fiyatlara gelince çok yüksek. Yozgat’a zaten turist gelmiyor. Ayda yılda gelen bir turist otobüsünden 120 lira ücret alıp hiçbir hizmet sunmazsanız kimse Yozgat’ın çamlığına uğramaz” diye konuştular.

SADECE ORMAN PERSONELİNE ÜCRETSİZ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, milli parklar kullanım şartlarında belirlenen uygulamaların aksine Yozgat’ta farklı bir uygulama yapıldığını ifade eden Atilla Ertuğrul isimli vatandaş, “Girişte hiçbir şekilde açıklama içeren bir yazı yok. Kapı görevlisi sadece girişlerin orman personeline ücretsiz olduğunu söylüyor. Demek ki burasını kendileri için ayırmışlar. Şehit yakınları, gaziler, 7 yaşından küçük çocuklar ile 65 yaşından büyükler hatta basın kartı sahipleri ücret ödemez diye bakanlık şartlarını belirlemiş ancak burada uygulama farklı” dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!