Yozgat’ta milli irade ruhu el sanatlarına yansıdı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta milli irade ruhu el sanatlarına yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 12:07

Yozgat’ta milli irade ruhu el sanatlarına yansıdı

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ın Aydıncık ilçesinde işsizlere meslek edindirmek için açılan Plastik Sanatsal Kalıpçılık Kursu’nu başarıyla tamamladıktan sonra belediye bünyesinde istihdam edilen kursiyerler, 15 Temmuz Milli İrade Ruhunu temsil eden biblolar hazırladı.

Ürettikleri eserlerle ilçenin park, bahçe, duvarlarını süslerken, yeni bir çalışmaya daha imza attı. Kursiyerler, ‘15 Temmuz Milli İrade Ruhunu’ temsil eden biblolar hazırladı. Aydıncık Halk eğitim Merkezi tarafından İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında açılan kursa devam eden 15 genç, Heykeltıraş Erol Güren gözetiminde eğitim aldı. Kursun tamamlanmasının ardından Heykeltıraş Erol Güren ve kursiyerler İş-kur desteği ile belediye bünyesinde açılan atölyede istihdam edildi. Kursiyerlerin ürettikleri eserler ise ilçenin park, bahçe ve duvarlarını süslerken, yeni çalışmalarda birbiri ardına ortaya çıkmaya başladı.

Atölyede son olarak 15 Temmuz girişimine kahramanca göğüs geren, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve milli irade ruhunu bir kez daha yaşatanları temsilen 40 santim büyüklüğünde ‘Milli irade ruhu’ biblosu hazırladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!