Yozgat’ta kar üstünde sedir tohumu ekimi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta kar üstünde sedir tohumu ekimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 11:44

Yozgat’ta kar üstünde sedir tohumu ekimi yapıldı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ın Saraykent ilçesine bağlı Beşkavak Köyü’nde kar üstünde sedir tohumu ekimi yapıldı.

Yalıkavak Köyü’nde bulunan yaklaşık 95 dekarlık alan rehabilite edilerek, karpelli sedir tohumu ekimi gerçekleştirdi. Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü’nün ilk kez gerçekleştirdiği kar üstünde sedir tohumu ekiminde 500 kilo tohum serpildi. Sedir tohumu ekimine ise işletme müdürlüğünde görevli bütün teknik personel katıldı.

Türk ormancıları tarafından geliştirilen ‘Karpelli Sedir Tohumu Serpilmesi Metodunun’ 2004 yılından itibaren özellikle ulaşılması zor yüksek dağlık kesimlerde helikopterlerle tohumların saçılması suretiyle uygulandığının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Yozgat Yalıkavak Köyü’de de sedir tohumu ekimi gerçekleştirdik. Daha Önce 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile birlikte 2009 yılında Kayseri’de karpelli sedir tohumu ekimi gerçekleştirmiştik. Erciyes Dağı’nda toprakla buluşan bu tohumlar şimdi 2 metre boya ulaştı. Yozgat’ta ki bu tohumlar da filizlenerek inşallah ağaca ve ormana dönüşecek” dedi.

Bakan Eroğlu, karpelli sedir tohumu ekiminin halihazırda Kayseri, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Amasya, Antalya, Denizli, Muğla ve Konya’da da uygulandığını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!