Yozgat’ta ihtiyaç sahiplerine 1 milyon ekmek

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta ihtiyaç sahiplerine 1 milyon ekmek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 11:42

Yozgat’ta ihtiyaç sahiplerine 1 milyon ekmek

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta ihtiyaç sahiplerine, yıl başından bu güne kadar 850 bin ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleştiren Yozgat Belediyesi, yıl sonuna kadar, 1 milyon adet ekmek dağıtımı yapmış olacak.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, haftanın 6 günü ihtiyaç sahibi ailelere kişi başı günlük bir ekmek verildiğini söyledi. Karslıoğlu, “İhtiyaç sahibi olan ailelere yardımlarımız aralıksız devam ediyor. Kasım ayı itibariyle Yozgat’ta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ailelerimize 321 bin 500 ekmek dağıttık. Bir de misafir olarak gelen Suriyeli, Iraklı, Afgan, İranlı ihtiyaç sahibi ailelere de 534 bin ekmek dağıttık. Toplam olarak 850 bin ekmek dağıtımına ulaştık. Bu da yıl sonuna göre yaklaşık olarak 1 milyon ekmeğe tekabül edecek” dedi.

Ekmek israfının önüne geçmek içinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, “Yardım olarak dağıttığımız ekmeklerde, ekmek israfını önleme ve taze ekmek alabilmeleri noktasında fiş sistemine geçtik. Bu sistemde, kişi sayısına göre haftanın altı günü ekmek veriyoruz. Adam başı bir ekmek veriyoruz. Özel durumda olan kişilere de 2 ekmek veriyoruz. Ancak pazar günü ekmek dağıtımı yapmıyoruz. Çünkü ekmekleri bir şekilde artıyor. Bunun için son gün artan ekmekler yensin ve israfın önüne geçilsin diye böyle bir uygulama yaptık. 5 kişilik bir aile günde 5 ekmek yiyecek diye bir durum yok. Günde 3-4 ekmek tüketmeleri durumunda, kalan fişleriyle de Pazar günü fırınlardan o iki ekmeği alabilir. İnsanlarımızın alışverişlerini rahatça yapabilmeleri için dağıtım noktaları belirledik. 2017 yılı içerisinde dağıtım noktalarımız gelişecek. Mahallelerinden insanlar çarşıya inmeden ekmeklerini rahatlıkla alabilecekler. Bu sistemi hazırlıyoruz şuan. Ayrıca dağıtım noktalarından ekmeklerini alamayan ailelere de ekiplerimiz evlerine kadar götürüyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!