Yozgat'ta 78 bin 486 öğrenci ders başı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta 78 bin 486 öğrenci ders başı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 13:38

Yozgat'ta 78 bin 486 öğrenci ders başı yaptı

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta 542 okuldaki 4 bin 836 derslikte 6 bin 526 öğretmen, 78 bin 486 öğrenciyle birlikte 2017-2018 eğitim-öğretim yılına başladı. 
Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle farklı okullarda tören düzenlendi. İl yöneticileri ise farklı okullardaki törenlere katılarak, öğrenci, öğretmen ve velilerine başarı dileklerini sundu. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ders kitapları da dağıtıldı. Yeni okula başlayan çocuklar, arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 
Yozgat'ta 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Milli Eğitim Vakfı İlkokulu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin katıldı. Milli Eğitim Müdürü Tekin, 2017-2018 eğitim öğretim yılının tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ise yaptığı yazılı açıklamada, öğrencileri bilgi ve fikir sahibi olmuş, ahlaklı bir fert ve toplum idealine göre çalışan, farklılıklara saygılı, demokrasi kültürü yerleşmiş, geçmişini, ülkesini, milletini, değerlerini bilen, dinini, kültürünü ve tarihini seven fertler olarak yetiştirmek arzusunda olduklarını belirtti. Vali Yurtnaç, "Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha eriştik. Her yeni başlangıç gibi yine heyecanlıyız. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yozgat'ımızın her köşesinde sınıfları cıvıl cıvıl dolduran her yaştan öğrencimizin, fedakar velilerimizin ve öğretmenlerimizin coşkusunu paylaşıyorum" dedi.
Vali Yurtnaç, eğitime ayrılan payın her geçen gün katlanarak arttığını, okul öncesinden üniversiteye bütün çocuk ve gençlerin asrın gereklerine uygun olarak eğitim almaları, teknolojiyi verimli kullanmaları, en önemlisi eğitim imkanından eşit derecede faydalanmaları için çalıştıklarının altını çizdi. Vali Yurtnaç, "Öğrencilerimizi bilgi ve fikir sahibi olmuş, ahlaklı bir fert ve toplum idealine göre çalışan, farklılıklara saygılı, demokrasi kültürü yerleşmiş, geçmişini, ülkesini, milletini, değerlerini bilen, dinini, kültürünü, tarihini seven fertler olarak yetiştirmek ve onların birikimlerinden başta memleketimizin ve sonra tüm insanlığın istifade etmesi en büyük arzumuzdur. Bu vesileyle, eğitim camiasının her kademesinde sabır ve azim ile çalışan kadrolarımıza şükranlarımı sunuyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı'nın Yozgat'ımızda ve tüm memleketimizde öğrencilerimize başarılar getirmesini temenni ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!