Yozgat’ta 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 12:14

Yozgat’ta 23 Nisan coşkusu

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. 15 Temmuz akşamı TBMM’de yaşananların anlatıldığı gösteri ilgiyle izlendi.
Yozgat şehir merkezinde, açık havada yapılması planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, yağmur yağışı ve soğuk hava nedeniyle, Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda yapıldı. Kutlama programı, Cumhuriyet Alanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Hava muhalefeti nedeniyle spor salonuna alınan kutlama programı ise saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Erdoğan, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz” dedi.
Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden 23 Nisan kutlamalarında halk oyunları gösterileri yapıldı. Ortaokul öğrencileri tarafından 15 Temmuz akşamı TBMM’de yaşananların anlatıldığı gösteri ilgiyle izlendi. Gösteride, sığınaklara inmeyen milletvekillerinin, mecliste yaşadıkları o an ve yaptıkları konuşmalar anlatıldı.
Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda düzenlenen kutlama etkinlikleri, küçük öğrencilerin müzik eşliğinde yaptıkları gösterilerle tamamlandı.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!