Yozgatlı Yazar Ve Şair N. Abbas Sayar Ölümünün 16’ıncı Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Yozgatlı Yazar Ve Şair N. Abbas Sayar Ölümünün 16’ıncı Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 13:31

YOZGATLI GAZETECİ VE YAZAR NAİL ABBAS SAYAR MEZARI BAŞINDA ANILDI

Yozgatlı, ünlü romancı, yazar, şair ve gazeteci N.Abbas Sayar ölümünün 16.yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.
Merhumun Yozgat Çatak Mezarlığındaki kabri başında Yozgat Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen anma töreninde merhum Sayar için dualar edildi Kuran-ı Kerim okundu. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, ve yönetim kurulu üyeleri merhumun kabrine karanfil bıraktı. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, burada yaptığı konuşmada Abbas Sayar’ın sadece Yozgat basınının değil aynı zamanda bundan 16 yıl önce bu dünyadan kayan Türk edebiyat dünyasının unutulamayacak bir yıldızı olduğunu söyledi. Osmanlıdan günümüze Türk basınının ünlü isimlerinin Yozgat’tan çıktığını hatırlatan YGC Başkanı Osman Hakan Kiracı, “Yozgat basını adına öncelikle büyük bir onur ve gururla ifade etmek isterim, Osmanlıdan günümüze Türk basınının ve edebiyat dünyamızın nice yıldızları Yozgat’tan çıkmıştır. Osmanlı döneminin ilk Türkçe gazetesi Tercüman-ı Ahvali yayınlayarak bu ülkede ‘ilk Türk gazetecisi’ unvanını kazanan meslektaşımız Çapanzade Ağah Efendi Yozgatlıdır. Ulusal basınımızda yer alan birçok gazetede Yozgatlı yazarlar bulunmaktadır. Türk edebiyatının en önemli roman ödülünü kazanan yazar Yozgatlıdır. Anadolu basını içerisinde kentine en çok basın başarı ödülü kazandıran gazeteci de Yozgatlıdır”dedi.
Abbas Sayar’ın 45 yıl gazetecilik yaptığını ve Yozgat’ın unutulmayan yıldızı olduğunu vurgulayan Kiracı, “İşte böylesine Yozgat’ın yüzünü ağırtan kalem ustalarının çıktığı kentimizde yaklaşık 45 yıl gazetecilik yapan Abbas Sayar ise Yozgat’ımızda unutulmayacak yıldız isimlerden biriydi. Yozgat’ın ilk gazetecisi olan merhum meslektaşımız, aynı zamanda duygulu bir şair, ödülleri ve eserleriyle adını Türk edebiyat dünyasına altın harflerle yazdırmış ünlü bir romancı, ressamlık sanatı gizli kalmış bir fırça ustası ve Yozgat’tan yetişmiş ender mütefekkirlerden biridir. Merhum, adını Yozgat ile özdeşleştirmiş bir meslek büyüğümüzdü. Hayatının son dönemini geçirdiği Ayvalıkta ‘Ölünce beni Çatak mezarlığına gömün’ diyen Yozgat aşığı meslektaşımızı bugün bir kere daha mezarı başında anma fırsatını bulduğumuz için kendisini minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” diye konuştu.
Yozgat Belediyesi eski Başkanı Yusuf Başer’de Abbas Sayar’ın Yozgat’ın Türk edebiyatına yetiştirdiği en güzide şair, yazar ve sanatçıların başında geldiğini belirterek, “Eserleriyle şöhreti Türkiye sınırlarını aşmış ve evrensel kültüre katkı sağlamış değerli bir hemşehrimizdir. Merhum ‘dünyanın öbür ucundaki bir çocuğun ayağına diken batsa içim sızlar diyebilen bir sevgi insanıdır’ Böyle bir yüreğe sahip olan şair ve yazarımızı bugün bir kere daha rahmetle anıyorum” dedi.
N.Abbas Sayar’ın ölümünün 16.yıldönümü anma törenine Yozgat YGC Başkanı O Hakan Kiracı, yönetimi kurulu üyeleri, Eski Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Yosiad Başkanı Mehmet Saygı,Yozgat Emekliler Derneği Başkanı Durak Arıkan,Yozgat Emlakcılar Derneği Başkanı Asım Çelikel ve Yozgatın ünlü saz ustası İlhan Koldemir ile çok sayıda sevenleri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!